Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.04.2022 18:02:17 - laco

Politické procesy u sousedů na pořadu dne?

Jak vy hodnotíte snahu o politickou likvidaci dvou čelných představitelů strany SMER na Slovensku, konkrétně předsedy Roberta Fica a člena vedení Kaliňáka a to ze strany stávající vládní garnitury. Myslíte si, že obdobné politické procesy je schopna vykonstruovat pětikoaliční squdra i v naši republice?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Kozmo

Odpověď

24.04.2022 17:46:34 - Ing. Antonín Seďa
 Případ současného zatčení jednoho exministra vnitra a žádost o vydání expremiéra sleduji v médiích a nemám bližší informace. Nicméně vidím jasnou spojitost s rostoucí popularitou strany SMER a současnými útoky na vrcholné představitele této strany. Jako dlouholetý politik znám řadu trestně právních případů, které byly politicky motivovány a které znamenaly diskreditaci politika v očích veřejnosti. Nicméně jsem přesvědčen, že jako politik od svých politických oponentů snesu hodně. Ovšem za předpokladu, že máme nezávislou justici a orgány činné v trestním řízení. A opět mohu uvést řadu případů, kdy orgány činné v trestním řízení nebyly nezávislé, ale politicky motivované. A to považuji za největší nebezpečí jak pro naši zemi, tak pro sousední Slovensko. Přiznám se, že současné slovenské vládě, tak jako současné pětikoalici v ČR nefandím. A ze své politické praxe vím, že každá vláda je schopna cokoliv vykonstruovat. A tomne velice mrzí, protože to je návrat k totalitě a k nedemokratické společnosti. Omezování svobody občany beru jako nutné zlo pouze v případě ohrožení republiky či životů našich občanů. To, co provedla současná vláda s prodloužením nouzového stavu je hrozný zločin. Nouzový stav není potřebný a vše lze řešit klasickými zákony České republiky. O pandemii se již ani nemluví a my ČR opravdu ve válce nejsme. I když věřím, že řada ideologicky zaměřených politiků současné vládní koalice si to myslí.