Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.05.2022 21:55:26 - laco

Americké kolonie v Evropské unii

Před pár dny vystoupil s projevem k německému národu stávající německý kancléř Scholz. Není ani podstatné co za slova pronesl. Podstatné je ta skutečnost , že německý kancléř Scholz svůj projev k německému národu pronesl v angličtině. Myslíte si, že i my se dočkáme projevu našeho premiéra k českému národu v jazyku anglickém?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.05.2022 13:19:23 - Ing. Antonín Seďa
 To je dotaz na pana premiéra. Osobně to nemohu vyloučit, protože od této současné vlády se dočkáme mnohého. Podle mne by každý český politik měl mluvit na území České republiky česky. V zahraničí bych mu to odpustil, ale i tam by se měl držet své mateřštiny, protože v drtivé většíně mají tlumočníky. Má to dvě výhody. Za prvé nikdo neumí řeč tak, jak překladatelé či tlumočníci. Možná až na světlé výjimky. A za druhé, politik má pak dostatek času na přípravu na odpověď či na pokračování své řeči. To říkám ze své vlastní zkušenosti. Závěrem chci dodat, že jednacími jazyky Evrpské unie jsou všechny národní jazyky 27 členských zemí. I když hlavními jednacími jazyky je agličtina a francouština.