Ing. Michael Canov

  • SLK
  • Liberec
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.07.2022 12:52:13 - soňika

Jaký je rozdíl mezi STAN a SLK?

Já do dneška, kdy jsem četla vaši odpověď myslela, že je to jedno a to samé, jen se v Libereckém kraji jmenjete jinak, ale máte stejné vedení, financování a co já vím. Takže SLK mají jako hnutí nebo strana vlastního předsedu? A koho? A nestálo by pak za to, aby i SLK kandidovala do sněmovny sama a hlavně se rozšířila po celé ČR? Mě totiž třeba STAN dost zklamali, vy jste mi ale třeba sypmatický. Ono těch stran je dnes dost, ale za nic moc nestojí - většinou je zakládají nějaký zhrzení lidé, co opustili jinou stranu

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.07.2022 21:01:16 - Ing. Michael Canov
Dobrý den,není to jedno a to samé. Starostové pro Liberecký kraj existují od roku 2008. Financování je zcela samostatné a nemá s financováním STANu vůbec nic společného. Předsedou SLK je Martin Půta a já jsem prvním místopředsedou. SLK sdružuje nebo ho podporuje drtivá většina starostů v Libereckém kraji. 
SLK je sice ze zákona politickým hnutím s celostátní působností, ale již samotný název (... pro Liberecký kraj) předurčuje SLK, že ve volbách do Sněmovny "jen" dodává kandidáty pro partnerské STAN za Liberecký kraj. (STAN na základě dohody v Libereckém kraji vůbec nepůsobí). Do Senátu tato vazba ale neplatí, protože můj celý obvod je v Libereckém kraji, já jsem kandidát jen a pouze Starostů pro Liberecký kraj. Schvaluje mě SLK a STAN do mé nominace nemá co mluvit.  
Když se podíváte na stránky SLK, tam mě jako kandidáta uvidíte, viz https://www.starostoveprolibereckykraj.cz/ , zatímco u STANu nikoli  viz https://www.starostove-nezavisli.cz/volby/senatni-volby-2022 .  
Je pravda, že v Senátu jsem členem senátorského klubu STAN, ale podobně jako řada jiných senátorů v tomto klubu jsem členem jiného hnutí (jsou tam zastoupena hnutí jako Ostravak, OPAT, SD-SNK či bezpartijní) a chovám se jak mi Ústava nařizuje dle svého nejlepšího vědomí a svědomí.