Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.08.2022 10:44:36 - igri

Vláda dělá málo, ale co dělá nyní ČSSD?

Nemáte sice zastoupení v Parlamentu, ale proč třeba neorganizujete protesty? Myslíte, že s takovým přístupem jako teď se do sněmovny vrátíte?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Venda3

Odpověď

06.08.2022 7:17:13 - Ing. Antonín Seďa
 Voliči vystavili ČSSD červenou kartu pro vstup do poslanecké sněmovny a protože se potýká s finančními problémy, moc toho dělat nemůže. Zveřejnila sice své desatero řešení základních problémů, vedení se snaží objíždět naši členskou základnu, ale souhlasím s Vámi, že je to málo. To, že by měla být sociální demokracie daleko razantnější a radikálnější je nutností, kterou současné vedení strany nepochopilo. Možná čeká na chyby současné vlády, aby se občané konečně chytili za nos. K tomu dojde, ale namísto sociální demokracii to hodí populistům tyu ANO 2011 a SPD. Souhalsím, že by ČSSD měla organizovat protesty a demonstrace. Tady však potřebuje pomoc odborů, což se nikdy nestalo. Spíše je otázkou, čí zájmy dnes odboroví předáci hájí, když nechávají zaměstnance na holičkách. K organizování protestů je třeba mít politické koule a to ČSSD v dnešní době nemá. Vlastně je ztratila již v Sobotkově vládě poté ve vládě Babišově. Ona totiž spolupráce s podnikatelským subjektem znamenalo, že jsme hájení zájmů voličů museli omezit a dělatkompromisi.A to se našim voličům přestalo líbit. Problém byl ovšem v tom, že skočili a neustále skáčí na populistickou rétoriku tohoto podnikatele. Pokud chtějí voliči skutečnou změnu, pak musí sociální demokracie dostat více jak dvacetiprocentní podporu občanů. A to nejen ve vlbách do Parlamentu České republiky. A to dnes opravdu, ale opravdu nehrozí.