Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.09.2022 21:28:17 - laco

Názory demokratů z ODS

V sobotu 3.9.2022 proběhla v Praze demonstrace zaměřená především proti neschopnosti stávající vlády řešit současné problémy v energetice, které se následně promítají do celé ekonomiky státu. Člen vládní ODS v Brně Bronislav Šimoník nazval těchto cca 100 tisíc účastníků sobotní demonstrace lůzou, zmrdy a dobytkem. Zároveň po vzoru Francie vyzval ke střelbě do demonstrantů. Další člen ODS, starosta Řeporyjí se k demonstrantům vyjádřil slovy:" Debilové co adorují Babiše a odmítají provolat slávu Ukrajině. Zbyteční lidé pro společnost. Vodní děla na tu svoloč.... Ne za to, že demonstrují, proboha to ne. Za názory!" Jak Vy, coby demokrat a člen demokratické strany ČSSD hodnotíte stanoviska těchto demokratů z demokratické ODS?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.09.2022 19:50:24 - Ing. Antonín Seďa
 Podle mne je to ostudné jednání těch, kteří se za demokrat pouze vydávají. Souhlasím, že se jim protivládní demonstrace nazamlouvají, nicméně lidé mají na stávky a demonstrace právo. Prostě neplatí ODS tolik omílané, že občané mají právo vyjádřit svůj názor pouze při volbách. Právě s nadcházejícími volbami by občanbé měli jasně říci, že takové názory nelze trpět. Problém ovšem je, když se premiér této země vyjadřuje k demonstarntům jako k podporovatelům Putina. Podobně se vyjádřil i prezident Ukrajiny. Mimochodem, on i jeho vláda je spoluodpovědná za nižší životní úroveň našich občanů. Protože ČR, tak jako Západ přijal ekonomické sankce proti agresorivi, právě jako výraz solidarity s Ukrajinou. Proto nikdo nemůže kritizovat právo občanů dané ústavním pořádkem ČR. Opravdu mne mrzí, když česká veřejnoprávní média takové názory vysílají a nikterak je nekritizují. Pak ať se nediví, že lidé vůči mainstreamu nemají důvěru. Právě proto, že všichni snad chceme budovat demokraciia a ne ji ničit.