Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.09.2022 15:08:11 - laco

Ještě že v tom Rusku mají myčky nádobí a ledničky

Předsedkyně evropské komise Ursula von der Layen na svém nedávném vystoupení v europarlamentu pravila: “Ruská armáda vybírá čipy z myček nádobí a chladniček na opravu svoji vojenské techniky, protože jim již došly polovodiče. Ruský průmysl je v troskách“. S ohledem na potlesk v sále europarlamentu lze konstatovat, že přítomní politici jejím slovům věřili. Jako člověk trochu vzdělaný v oblasti silnoproudé i slaboproudé techniky si nedovedu představit, jak odborníci ruského vojenského komplexu vybírají (používají) čipy z myček nádobí, praček, ledniček a mrazáků a montují je do letadel, vrtulníků a raket všeho druhu. Pokud se týká trosek ruského průmyslu stačí se podívat na výsledky jednání nedávného Východního ekonomického fóra, či na výsledky jednání Šanghajské organizace o spolupráci či organizace BRICS. Hospodářská spolupráce Ruska se státy, které mají více než 4 miliardy obyvatel moc nemluví o troskách ruského průmyslu. Jak Vy hodnotíte slova předsedkyně evropské komise?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Jamščik

Odpověď

17.09.2022 16:01:00 - Ing. Antonín Seďa
 Musím říci, že sice nejsem odborník na polovodiče, ale paní předsedkyni EK nevěřím. Přece nedávno také hovořila, že je třeba bojovat v Evropské unii proti koruoci. Jakoby se právě probudila někde, kde nežije. Já jsem byl vždycky podporovatel EU, a to z pohledu zajištění bezpečnosti a ekonomické prosperity naší země. Nicméně od samého počátku jsem kritický vůči obrovské byrokracii a nedostatku demokracie v orgánech EU. Evropský parlament a především EK je odtržena od reality života. A to nejen platově, ale zejména z pohledu spravedlnosti a solidarity. Ale zpět k otázce. Ekonomické sankce sice mají dopad na rusku společnost, ale nakonec se obrátily proti občanům členských zemí. A nedělejme si iluze, že RF nenajde své nová odbytiště. Přece nejde pouze o plyn a ropu, alei o uhlí a další nerostné suroviny. Již dnes je nedostatek duralových plechů a dalších polotovarů pro výrobu letounů. A kdo se směje, je náš největší partner, USA.  Evropa se vlastním přičiněním řítí do nekonkurenceschopnosti a ke snížení životní úrovně většiny obyvatel kontinentu. A pokud mám dobré informace, pak ruská ekonomika poklesla toliko o 2%. Takže bych také nehovořil o nějakých troskách ruského průmyslu. Rusko se před lety začalo orientovat na spolupráci s Čínou, Indidí a dalšími zeměmi. Evropa nakonec utře nos. A pokud se EU nezreformuje, pak budou další země následovat Velkou Británii. ČR není Británie a její ekonomická vazba na Německo je životně důležitá. To ovšem neznamená, že se z nás má stát další spolková země.