Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.09.2022 16:22:44 - Brexit

Myslíte, že válka brzy skončí nebo spíš naopak?

Zdá se, že má teď Ukrajina jasnou převahu. Na druhou stranu, Putin vyhlásil částečnou mobilizaci. Jaký tedy očekáváte další vývoj? Myslíte, že válka brzy skončí? Probíhají vůbec nějaké mírová jednání?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Jana11

Odpověď

21.09.2022 17:14:42 - Ing. Antonín Seďa
 Stále platí, že jedna bitva válku nevyhrává. Takže situace se může změnit kdykoliv. Reakce RF se dala očekávat, protože cílem je připojení čtyř oblastí Ukrajiny k Ruské federaci. To pak mění situaci, i když referenda Západ neuzná. Změna se týká toho, že napadení těchto separatistických republik bude mít za následek napadení Ruska jako celku. Tato změna může nastat po provedení zářijových referend. Osobně se domnívám, že po připojení těchto území k RF začnou s větší měrou diplomatické tlaky Západu nad ukončením ozbrojeného konfliktu. Protože EU ani RF nemají zájem konflikt rozšiřovat či prodlužovat. Otázkou tedy je, jak se zachová UKrajina a její prezident. Právě postoj Ukrajiny bude rozhodující pro další vývoj ozbrojeného konfliktu. Co se týče mírových jednání, pak zajisté probíhají mimo publicitu veřejnosti. Garantem je nyní Turecko, ale jsem přesvědčen, že by otěže mělo vzít OSN. Prodlužování konfliktu znamená další ztráty životů na obou stranách sporu a ekonomickou devastaci a strádání. Podle jednoho z amerických generálů pomoc Západu Ukrajině ve formě výzbroje a vojenské techniky nebude stačit. Prostě Ukrajině budou scházet vojáci. I když dnes to vypadá opačně a probléy mají Rusové. Osobně podporuji mírvé řešení a co nejrychlejší ukončení bojů . Ale to jsem zřejmě jeden z mála českých politiků, pokud sleduji reakce a vyjádření vrcholných představitelů České republiky. Pro mne je bezpečnost naší země a našich občanů prioritou. A rozhodně zvyšování napětí a bezpečnostních hrozeb v Evropě jde proti této prioritě.