Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.10.2022 18:14:37 - Lánský

ČSSD

Dobrý den, nemyslíte, že když se ČSSD do Sněmovny, Senátu... nevrátí teď = v nejbližší možné době, tak už nikdy? Že je teď vaše šance, když je tu snad největší krize od revoluce, a že si ji necháváte utéct? Jste spokojen s vedením strany?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.10.2022 7:58:07 - Ing. Antonín Seďa
 Začnu od konce. S vedením strany spokojený nejsem, i když musím objektivně přiznat, že to mají v řízení mimoparlamentní strany těžké. Nicméně od samého počátku vzniku nového vedení strany jsem upozorňoval na dvě věci. Za prvé. že to měla být ČSSD, která již měla zvednout na veřejnosti prapor spoury proti současné asociální vládě. To se nestalo a tento prapor zvedli nacionalisté, SPD a ANO 2011. To, že se sociální demokracie připojila k demonstraci odborů je sice chválihodné, ale občané o tom ani neví a dokonce, což je horší, ji to ani nezajímá. Lidé totiž mají jiné starosti. Jako ceny potravin, energií či mají strach z blízké budoucnosti. A od toho je tu sociální demokracie, aby zasáhla a stála na straně zaměstnanců, seniorů a rodin s dětmi. A za druhé, sociální demokracie má stát na straně míru, diplomatického řešení konfliktů a ne podporovat prodlužování války na Ukrajině. Jsem pro humanitární a zdravotní pomoc, ale nejsem příznivcem dodávek zbraní, abychom poté nakupovali předražený a pro obranu naší země nepotřebný vojenský materiál. Prostě zahraniční politika současného vedení strany je mimo mísu, což na popularitě ČSSD nepřidává.Jinak s vámi musím souhlasit a velmi mne mrzí nejen výsledek komunálních voleb,ale i prodej majetku ČSSD, hloupé návrhy na změnu názvu strany či nefunkčnost odborných komisí. Ale to, co je nejhorší, je obrovská míra pasivity a neochoty členské základny s tímto stavem něco udělat. Vrcholní představitelé se "skrývají" za jinými značkami jenom proto, aby si na komunální či krajské úrovni udrželi alespoň nějaké pozice. Aktivita navenek je téměř nulová, kdeže je nějaká stínová vláda či odborní mluvčí. A vůbec se dle mého názoru nepovedla generační obměna strany, protože nová generace zapomněla, proč je sociální demokracie sociální demokracií. Blíží se sjezd ČSSD a pokud nedojde k personální obměně tak, aby vedení strany jasně hájilo náš politický program a zejména zájmy českých občanů a České republiky. Tak na vstup do poslanecké sněmovny můžeme zapomenout.