Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.11.2022 11:11:33 - laco

Šlo o provokaci, pokud ano, kdo provokuje?

Ministryně obrany ČR Jana Černochová v souvislosti s dopadem raket na polské území sdělila, že se nyní vyhodnocuje prokázaný dopad ruských raket na polské území. Dále sdělila, že ať šlo o omyl či provokaci, vidí v tom další eskalaci konfliktu ze strany Ruska a ta že nesmí zůstat bez odezvy. není mi jasné, zda v tomto případě jde o provokaci ze strany Ruska či naši ministryně obrany. Jak to vidíte vy?
Jaká dle Vás bude odezva vůči tomuto incidentu ze strany České republiky či ze strany států NATO?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Bobur

Odpověď

20.11.2022 18:19:14 - Ing. Antonín Seďa
Osobně jsem nesdílel pozici českých politiků, včetně paní ministryně obrany. Spíše se mi líbil názor Petra Pavla, který ví, že je třeba reagovat bez emocí, bez ideologie a na základě ověřených informací. Žijeme v době, kdy zpravodajské služby přesně vědí, kdo rakety vypálil a odkud. To, že paní ministryně obrany i ministr zahraničí provokují je zřejmé několik měsíců. Měli by si uvědomit, že je občané platí nikoliv za zvyšování bezpečnostního napětí, ale za bezpečnost ČEské republiky. NIkdo nezpochybnuje agresi RF vůči Ukrajině. Tím spíše, že je nutno historicky doložit, proč k této agresi vlastně došlo a zda západní politici udělali vše pro oddálení války. Krotika Putinova režimu je iprávněná, ale proč stejně nekritizují některé africké, arabské či asijské země, proč nekrotizují Izrael, který omezuje práva Palestinců. Pokud chci být "morální" světovou autoritou, pak musí platit: Padni komu padni. Pokud tomu tak není, pak jde spíše o politický exhibicionismus a pokrytectví. Sám jsem proti zasíllání zbraní ukrajinské armádě či proti výcviku ukrajinských vojáků. Jsem pro humanitární a materiální pomoc strádajícím civilním obyvatelům Ukrajiny. To je pozice morálních autorit, nezávislosti a neutrality. Pokus se týká naší pozice v rámci NATO a EU, pak nejprve musím zdůraznit, že v Alianci se rozhoduje na základě konsensu všech jejích členů. Totéž je v Evropské unii, nehledě na skutečnost, že v současné době EK předsedáme a aktivně máme navrhovat konkrétní problémy, které je třeba v rámci EU či Evropy řešit. Obecně žádné provokace nikdy nic nevyřešily, ale naopak problémy zhoršily. Pokud tohle je cílem české vlády a ministrů obrany a zahraničí, pak B"h s námi.