Ing. Marian Jurečka

  • KDU-ČSL
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.12.2022 9:28:45 - Venda3

Studny, coby drobné zdroje podzemní pitné vody.


Dobrý den pane ministře. V obcích, hlavně na vesnicích je stále spousta zdrojů vody - studní. Tyto studně, které jsou na pozemcích obce, musely být ještě před několika roky ošetřovány a čištěny tak, aby byla zachována jejich funkčnost a pokud byla voda v nich pitná, tak musely být ošetřeny podle toho a také pravidelně čištěny.
Bohužel, jakási "osvícená hlava " před několika roky tuto povinnost starání se o zdroje pitné vody v obci, zrušila a studny chátrají, mnohde zanikly, byly zasypány , nebo prostě se ucpal pramen, protože nikdo nemá povinnost se starat. Myslím, že v dnešní době, kdy je velký nedostatek vody, je něco takového trestuhodné a ministerstvo životního prostředí by mělo konat a opět nařídit obcím, které mají na svém území tyto drobné zdroje pitné , nebo užitkové vody, aby se začaly starat s pečlivostí řádného hospodáře o svůj majetek a tyto studně čistit a dezinfikovat v případě pitné vody.
Věřím, že se tímto problémem budete zabývat. Děkuji za odpověď V. Voříšek ,Tachov

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

Tento dotaz čeká na zodpovězení.