Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.01.2023 11:31:17 - laco

Odmítání historie - krok do propasti

Na nedávném sjezdu ČSSD, který se konal v brněnském hotelu Passage, se dle vyjádření ČTK spolustraníci ČSSD shodli na tom, že nemá smysl ohlížet se do minulosti. Přitom předseda Ústřední kontrolní komise ČSSD Radek Scherfer popsal minulost ve straně jako "drancování, diletantství a šlendrián". Kdokoliv, kdo zatracuje svoji minulost, svoji historii a neohlíží se do minulosti, ať za klady či zápory, je předurčen k tomu, aby znovu opakoval své chyby. Proč se ČSSD vydává tímto směrem? Žádná analýza současného stavu ČSSD, kdo nese zodpovědnost, proč se jedna z největších politických stran ocitla mimo parlament v zapomenutí voličů? Prostě jen přepřáhneme a jedeme dál.
A. Einstein:"Jen idiot může dělat věc pořád stejně a doufat v jiný výsledek".

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.01.2023 13:33:11 - Ing. Antonín Seďa
 Na sjezdu ČSSD jsem nebyl atak nemohu ani popřát , ani vyvrátit tvrzení ČTK. Podle mne stále platí, že jen idiot opakuje své chyby, protože se z nich nepoučil. Sociální demokracie je nejstarší politickou stranou , která je s historií České republiky spojena pomyslnou pupeční šňůrou. Takže tady bych obavu neměl a ČSSD ví moc dobře, o čem je demokracie a o čem je totalita. A má v sobě zakódována varování před autokratickými tendencemi.Jiná otázka je, zda se poučila z politických chyb. Tady musím souhlasit, že sice analýzy existují, ale nějak se neberou v úvahu. prostě sociální demokracii schází sebereflexe právě z důvodu "zachování" status quo. V životě a v poliotice obzvláště platí, že kdo nic nedělá, nic nepokazí. Ale zároveň platí, že pokud má člověk odpovědnost, tak ji má využívat. A pokud tuto odpovědnost na svých bedrech neunese, pak by měl odejít. Ale je možné, že vyjádření na sjezdu ČSSD mělo vyznít takto: Co jsme si, to jsme si a teď táhněme za jeden konec provazu a cílem návbratu na politické výsluní, chcete-li do poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Ono totiž platí, že kdo chce vést, musí jít osttaním příkladem, aby motivoval ostatní. A po pravdě řečeno, tohle se v sociální demokracii již drahně let nenosí. Modernizace strany totiž není pouze o stanovách či o zvyšování pravomocí jejího vedení. Je to o moderním vedení strany, o moderní komunikaci navenek a o každodenní PR práci s širokou veřejností. Pokud chci bopjovat o důvběru voličů, pak musím být sám důvěryhodný. A o to v politice jde především. Být důvěryhodný se svými názory, při své každodenní práci i při prosazování mnohdy menšinových názorů. Politika je řemeslo a málokdo jej umí.