Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.01.2023 12:24:18 - Zirvat

generál Pavel

Vy jste se vždy zajímal o obranu. Znáte se s generálem Pavlem? Co si o něm myslíte? A koho vlastně nyní podporuje ČSSD na Hrad?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.01.2023 5:59:46 - Ing. Antonín Seďa
 Ano s panem generálem P.Pavlem se známe osobně z mého působení ve Výboru pro obranu i ve Stálé delegaci do Parlamentního shromáždění NATO, které jsem měl možnost řadu let předsedat. Osobně si myslím, že je to slušný člověk a odborník, se kterým jsem měl vyvážené vztahy bez nějakých komplikací. Jedinou věc, za kterého jej kritizuji (kromě komunistické minulosti a předlistopadového působení v armádě) je neochota pana tehdy NGŠ přiznat chyby vedení AČR a všechny problémy v armádě házet na politickou reprezentaci. Je třeba si uvědomit, že každá demokratická armáda má sice v čele vojáka, ale armáda je řízena politicky ministrem obrany. Armáda má odborně řešit vojenské akvizice tak, aby vše bylo transparetní a v souladu s platnou Bezpečnostní a Obrannou strategií České republiky. Žádný NGŠ, nevyjímaje pana generála P.Pavla, nedosáhl k tomu, aby požadavky armády byly transparetní bez lobbystických či politických zásahů. Proto také tvrdím, že netransparentnost armádních akvizic není vinou pouze MO, ale i AČR. Co se týče podpory ČSSD, opravdu nevím jak to je, protože žádné doporučení jsem ze strany vedení strany nedostal. Já sám ještě nejsem přesvědčen, koho budu volit. Budu se totiž rozhodovat tak, abych si odpověděl na základní otázku: Kdo z těchto dvou kandidátů může pro mě udělat více, aby se mi nadále nezhoršovala životní úroveň. Zároveň hci nabýt přesvědčení, že můj kandidát udělá vše pro ukončení nesmyslné agrese Ruska na Ukrajině a kdo se pokusí o prosazení míru. To, že mainstreamová média označují jednoho kandidáta za demokratického a druhého za nedemokratického je lež jako věž. Protože pokud žijeme v demokratické zemi, pak každá kandidatura je podle zákona a platné ústavy založena na demokratické soutěži demokratických kandidátů. Zásadním problémem naší země je rozdělení společnosti, ke kterému přispěly všechny současné politické strany, které jsou zastoupeny v Parlamentu ČR a kterým to evidentně vyhovuje.