Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.01.2023 11:49:04 - laco

Očekáváte prebendy?

Předseda ČSSD Michal Šmarda na webu Parlamentních listů k nadcházejícímu druhému kolu prezidentské volby prohlásil: "Nemohu a nechci dát svůj hlas Andreji Babišovi". Spousta lidí bere stanovisko předsedy ČSSD jako jeho výzvu k volbě prezidenta kandidáta pětikoalice Petra Pavla. Co ČSSD očekává od toho, že se v případě prezidentské volby přiklonilo k volbě kandidáta vládní pětikoalice, té pětikoalice, jejíž vládu označuje většina našich lidí za katastrofu pro Českou republiku.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.01.2023 6:21:31 - Ing. Antonín Seďa
 Já osobně beru podporu P.Pevlovi od předsedy ČSSD jako jeho osobní názor a věřím, že naši členové a naši občané si udělají svůj názor sami. Já osobně ještě nejsem rozhodnut koho budu volit neb se přiznám, že oba kandidáti pro mne představují minulost České republiky. Nicméně při svém rozhodování se řídím odpovědí na následující otázku, která zní: Kdo z kandidátů udělá pro mne a pro moji rodinu více. Mimochodem tuto otázku si vždy pokládám, pokud se mám rozhodovat , pokud nemám vlastního kandidáta. Současná parvicová koaliční vláda je nejhorší vládou v historii České republiky. Nejenže nezvládá základní problémy občanů, ale sama problémy vytváří. Zároveň mnoho členů současné vlády má post více za odměnu než aby vykonávali úřad ve prospěch této země a občanů. Ministr zahraničí za Piráty připravuje novou zahraniční strategii a vláda změní Bezpečnostní strategii ČR z roku 2015. Protože jsem se na její tzvorbě sám podílel vím, co v ní je a že je z mného pohledu vyvážená. Předebším důrazem na diplůomatické řešení konfliktů a problémů, včetně pandemie či migrace. Tato vláda je nejen asociální, ale podporuje "jestřábí" politiku při řešení agrese Ruska vůči Ukrajině. Připojila se k roli současného vedení EU a USA a vojensky podporuje ukrajinskou vládu. Přitom všichni ví, že prodlužování války na jihu a na východě Ukrajiny přináší každý den nové oběti na životech. nejen vojáků, ale také civilistů. Nějak se ze západní politiky vytratila diplomacie a opět to zavání dělením světa na ty zlé a na ty hodné. Ale politika není spravedlivá a život mne naučil, že nic není pouze bílé či pouze černé. Proto je třeba vnímat všechny odstíny barev a podle toho uvažovat a rozhodovat. Tak, jako jsem kritizoval současnou vládu, tak musím zkritizovat i současnou parlamentní opozici, která je populistická a nacionalistická. A hlavně nemá reálná a komplexní řešení na současné problémy nejen našich občanů. Prostě nejde na straně jedné všem přidávat ze státní kasy a na straně druhé omezovat její příjmy. Což je případ ANO2011 i SPD. Odbory, mimoparlamentní opozice, ale zejména občané, by si měli vzít příklad od francouzských zaměstnanců a odborářů, kteří vyhlásili generální stávku. A to proto, že neo-liberální  pan prezident Macron hodlá zvýšit odchod do důchodu z 62 na 64 let. Přitom Francie daleko lépe a efektivněji řeší energetickou krizi i inflaci. Češi mají nejvyšší náklady na energie a jednu z nejvyšších inflací, pokles životní úrovně o téměř čtvrtinu za loňský rok a stále mlčí a mlčí.