Doc. MUDr. Bohuslav Svoboda, CSc.

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.02.2011 20:42:22 - Věrka

Přes komplikace, které stavbu provází, je třeba ve stavbě pokračovat

Pane primátore, jak to nakonec dopadne s Blankou? Hamletovská otázka zní pozastavit stavbu nebo se horentně zadlužit. Čemu byste dal přednost? Věra

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.03.2011 11:38:32 - Doc. MUDr. Bohuslav Svoboda, CSc.
Dobrý den,
v zájmu všech Pražanů se dostavba tunelového komplexu Blanka nebude zastavovat. Již víme, že se práce na velkých stavbách zpomalí. Hlavní město Praha však ve svém rozpočtu počítá s udržením realizace tunelového komplexu Blanka, a to 4 miliardami.
Chystáme se nyní ke znovuprojednání smluv, kde se budeme snažit cenu za stavbu komplexu zafixovat. Stanovíme závazný termín dokončení s případnými sankcemi za jeho nedodržení. Již dnes je ale jasné, že se cena zvýší o nejméně 5 miliard za stavební práce a jednu miliardu za další technologie. Inflace má na svědomí další 3,5 miliardy korun.
Komplikace, které stavbu provází, nesmí v žádném případě vrhnout špatné světlo na přínosy tunelového komplexu pro Pražany. Jedná se o jedinečný projekt. Uleví pražské dopravě a zlepší kvalitu života takřka všech obyvatel metropole. Proto nevidím jediný důvod, proč by se měli práce na stavbě zastavit.

Bohuslav Svoboda