Ing. Martin Kolovratník

  • ANO 2011
  • Pardubický kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.08.2023 13:08:18 - Padeset

úspory

Nemyslíte, že kdyby byla vaše vláda tak skvělá, tak v době, kdy se ekonomice dařilo jako snad nikdy, by byla schopná vytvořit rezervy pro horší časy? Vy jste ale vše rozfofrovali

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.09.2023 13:14:12 - Ing. Martin Kolovratník
 

Dobrý den,

děkuji Vám za dotaz, nemáte ale pravdu. Zdá jste, že jste podlehl výkřikům premiéra Fialy o hrozivém zadlužování, které má jediný cíl – vystrašit občany, aby zvyšování daní akceptovali. Naše finance ale nejsou v rozkladu a nikdy nebyly. 

Když hnutí ANO předávalo vládu, bylo zadlužení státu vůči HDP nižší, než když jsme do ní v roce 2014 přišli – navzdory dvou letům covidu a skutečnému propadu HDP do minusu, což Fialova vláda nikdy nezažila. Bohužel premiér a ministr financí nerozumí ekonomice. Nevědí, co s inflací a umí jen tupě zvyšovat daně. To ale opravdu není vina Babiše. Fialova vláda se prostě rozhodla zadřít celou ekonomiku stejně jako kdysi „nejlepší“ ministr financí Kalousek. 

My v hnutí ANO navrhujeme rozumnou cestu konsolidace veřejných financí, která neohrozí hospodářský růst, zaměstnanost a životní úroveň. Například v současné situaci by hnutí ANO šlo cestou postupného, každoročního snižování deficitu o 0,5 procenta, tedy zhruba o 40–50 miliard. Dokázali bychom to skutečným šetřením na výdajích státu, cíleným bojem s inflací, využíváním evropských fondů a důsledným výběrem daní a bojem s daňovými úniky – pomocí EET (ročně až 20 miliard), analytikou kontrolního hlášení nebo zvýšením kompetencí celní správy.

Už jednou jsme naši zemi dali do pořádku po eldorádu tradičních politických stran. Udělali jsme to způsobem, že rostly platy a důchody, zvyšovala se životní úroveň, investovalo se a zároveň se snižovalo zadlužení. Po dalších sněmovních volbách po pětikoalici uklidíme znovu.