Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.11.2023 13:39:30 - laco

Ženou nás do jaderné války - jak se připravit?

V nedávném vystoupení před velitelským sborem AČR náčelník generálního štábu AČR gen. Řehka prohlásil, že se máme nachystat na válku s protivníkem s jadernými zbraněmi. V obdobném tónu vyzývá k válce s Ruskem, jadernou to velmocí, i pirátský ministr zahraničí Lipavský. Ve včerejším televizním vystoupení doktor vojenských věd, plukovním Konstantin Sivkov konstatoval, že v tomto roce Rusko spustilo na vodu tři ponorky na jaderný pohon projektu 885M. Celkem těchto ponorek má Rusko šest a každá z nich může nést 32 balistických raket s šesti až deseti jadernými manévrovacími hlavicemi, každá o ekvivalentu od 50 do 150 kT TNT. Tyto ponorky mohou též nést hyper zvukové Zirkony, kterým říkají zabijáky letadlových lodí. Jakými prostředky může AČR odpovědět na případné hrozby Ruska a jak se má dle Vás připravovat k jadernému konfliktu 28 tisícová armáda ČR a jak občané této republiky?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

eva41

Odpověď

29.11.2023 6:10:29 - Ing. Antonín Seďa
 Nejprve chci zdůraznit, že žádná země, žádná společnost, se nemůže na jadernou válku připravit. Může pouze omezit ztráty na životech a škody na majetku. Česká republika je členem Severoatlantické aliance a ta mů dostatek vojenských schopností, jak se jakékoliv válce bránit. Nicméně já osobně jsem proti jakékoliv válce a proto podporuji diplomacii a mírová řešení jakéhokoliv sporu. Politici, často neschopní řešit základní problémy země a společnosti, velmi rádi ukazují na "nepřátele", kteří jsou "vinni" současnou nepříznivou situací. Pokud se vrátíme do historie, pak německý fašismus vznikl z nepřátelství proti židům a komunistům. Ale těch historických paraler je daleko více. Proto je třeba mezi zeměmi spolupracovat na řešení globálních problémů, jako jsou ozbrojené konflikty na bázi náboženské a národnostní nesnášenlivosti, nelegální migrace, ohrožení životního prostředí. Co se týče otázky, pak mohu říci, že jsem jako bývalý člen Výboru pro obranu Parlamentu ČR vždy podporoval protivzdušnou a protiraketovou obranu České republiky. A to ve spolupráci se zeměmi NATO a EU. Proto jsem často kritizoval nesměřování naší armády k obraně země, ale jako expediční armády. nyní se ukazuje, že jsem měl pravdu. Nicméně k tomu, aby naše republika byla připravena na válečný konflikt je třeba nejen schopností naší armády, ale zejména odolnosti celé společnosti. Proto jsem usiloval o to, aby Bezpečnostní strategii ČR schválil Parlament ČR, jako závazek všech politiků, všech ministerstev plnit úkoly a cíle dané tímto dokumenmtem. Jinak se jakýkoliv dokument stává pouze popsaným papírem bez řádného efektu na zajištění bezpečnosti. Rozhodně k zajištění naší bezpečnosti nepřispívá konfrontační a na ideologii založená zahraniční politika, kterou předvádí současná vládní koalice i současné velení AČR.