Ing. Klára Dostálová

  • BPP
  • Královéhradecký kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.02.2024 10:42:29 - Verča F.

Migrační pakt

Dobrý den, zajímalo by mě, zda se z migračního paktu můžeme nějak vyvázat nebo je to už hotová věc? A řeší vůbec to hlavní, jak nelegální migraci zabránit? Není třeba řešit příčinu problému než pak jeho důsledky?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.03.2024 13:22:23 - Ing. Klára Dostálová
 Jak už jsem odpovídala, šance na to, že by Migrační pakt nevstoupil v platnost, je velmi malá. Vláda potažmo ministr vnitra Vít Rakušan by musel najít tzv. blokační menšinu. Nestačí na to ani země Visegrádské čtyřky, protože celkem by muselo být proti tolik zemí, aby součet jejich obyvatel byl cca 150 milionů lidí. Ono by to asi šlo začít tuto blokační menšinu hledat, ale na straně vlády ani ministra vnitra není vůle. Pan ministr Rakušan se dokonce z Rady EU, kde jednají ministři omluvil a poslal náměstka. Takovým přístupem nedosáhneme ničeho. Souhlasím s vámi, že Migrační pakt řeší především následky, nikoliv příčinu. My musíme především bojovat proti pašerákům, tedy pokud dorazí k břehům EU loď s pašeráky lidí, musíme tu loď odstavit, nikoliv ji pustit zpět. A pak musíme intenzivně komunikovat s těmi zeměmi, odkud migranti přicházejí.