Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.03.2024 17:10:15 - Veronika Zidáková

Neuvažujete o změně strany?

Dobrý den, co říkáte na to, že řada vašich kolegů přechází teď do strany PRO nebo do Sociální demokracie? A nebylo chybou, že jste změnili název a ten původní vám byl tak trochu ukraden?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.03.2024 5:58:12 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za dotaz. Začnu od konce. Já jsem osobně nepodporoval změnu názvu z České strany sociálně demokratické na Sociální demokracii, a to z několika důvodů. Jedním z nich byla i obava o možném zneužití původního názvu strany našimi politickými konkurenty.  Co se týče zkratky ČSSD - Česká suverenita sociální demokracie, pak tady se vede soudní spor, protože ministerstvo vnitra neoprávněně zaregistrovalo tuto chráněnou značku pro tuto "zlodějskou" politickou stranu. A jak sama víte, bude dlouho trvat, než soudy rozhodnou ve prospěch nástupnické organizace ČSSD - Sociální demokracie. To ovšem poškodí výsledek voleb naší strany. Řada mých bývalých kolegů přešla i do SPD, dříve do SPOZ apod. Takže mě nepřekvapuje jejich ambice a přechod do PRO či České suverenity. Já takové ambice nemám, protože od listopadu 1989 jsem ve stejné politické straně. A víte proč? Protože jde o její politický program, o jeho naplňování, o vize a myšlenky sociální demokracie a o spolupráci s dalším levicovými stranami v Socialistické internacionále, jejíž je Sociální demokracie členem. Takže rozhodně se nechystám ke změně politického trička a naopak se snažím Sociální demokracii podpořit. protože stále platí, že změna názvu o politickém programu nerozhoduje. To, co mne mrzí je nejen pokles naší členské základny, který jsem očekával, ale zejména obrovský pokles naší důvěryhodnosti v očích široké veřejnosti. Současná voličská podpora kolem 4% není zárukou návratu Sociální demokracie do poslanecké sněmovny. Přitom Sociální demokracie je jedinou politickou stranou, která hájí zájmy zaměstnanců, živnostníků, seniorů, rodin s dětmi a zdravotně postižených osob. Byla to vždy strana, která uměla a stále umí řešit základní problémy naší země. Současné opoziční strany zastoupené v parlamentu nejsou schopné aktuální problémy řešit z pohledu většiny občanů. Důvodem je jejich pravicový populismus a skutečnost, že nemají dlouhodobý politický program, protože vznikly jako politický byznys svých zakladatelů - podnikatelů. Proto dejte šanci Sociální demokracii a mohu slíbit, že neprohloupíte a tuto podporu nakonec pocítíte v růstu své životní úrovně. O tom jsem přesvědčen.