Ing. Jan Bureš, DBA

  • ODS
  • Karlovarský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.01.2013 9:07:24 - sina

"trafiky"

Jak se stavíte k podivným praktikám, kdy vaši bývalý straničtí kolegové dostali po tom, co se vzdali svého mandátu velmi lukrativní posty? Souhlasíte s knížetem, který tvrdí, že je to podobné jako s prostitucí - jde o společensky tolerované jednání? A co říkáte na trestní oznámení, které podal pan Láska na premiéra, jelikož tvrdí, že se tou nabídkou poslancům premiér Petr Nečas dopustil trestného činu podplácení?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.01.2013 12:44:12 - Ing. Jan Bureš, DBA
 Dobrý den,především vám děkuji za dotaz. Na tom, že kolegové Fuksa a Šnajdr (a možná k nim přibude i Tluchoř) byli jmenováni do orgánů státních firem, či organizací já osobně nevidím nic špatného. Je třeba si uvědomit několik věcí: 1. všichni tři odešli ze Sněmovny dobrovolně a bez potupy (srovnejte si to např. s opilcem Kottem) 2. I.Fuksa byl ministrem zemědělství (a lidé z oboru říkají, že vynikajícím), M.Šnajdr náměstkem ministra zdravotnictví a P.Tluchoř předsedou poslaneckého klubu - to všechno byly posty nejen s velkým vlivem, ale také velmi exponované a pod značným tlakem médií a veřejnosti. 3. všichni tři jsou ve věku, kdy mají ještě možnost udělat kus práce. Takové lidi by si měla každá politická strana udržet, protože by za ní za chvíli nechtěl nikdo kandidovat. Ztratit absolutně soukromí, číst o sobě spoustu polopravd, lží i výmyslů a mít každé své rozhodnutí zpochybněné - tohle se nedá dlouhou vydržet. Jaká je pak motivace dělat i nepopulární rozhodnutí, při vědomí, že zůstanete jako kůl v plotě? Trestní oznámení pana Lásky mi připadá jako plácnutí do vody a snahu o zviditelnění sebe sama. Svědčí o tom to, že veřejně oznámil, že podává takové trestní oznámení. Sám jsem zatím žádné trestní oznámení nedával, ale kdybych jej podával, tak bych s tím určitě neběžel do médií. Podle mého bude chtít pan Láska nabízet své služby nějaké politické straně, či uskupení, které má ambice urvat moc.