doc. PhDr. Miroslav Grebeníček, CSc.

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.01.2013 9:34:45 - M.Tomáš

Když se do PS dostane rozumný návrh k podpoře zaměstnanosti mladých,podpořím jej

Dobrý den, mohu se zeptat, jak vnímáte následující cíl Evropské komise, která chce v boji s nezaměstnaností lidí do 25 let připravit projekt nesoucí název Záruky pro mladé? Členské státy se mají zavázat, že každému Evropanovi této věkové kategorie do čtyř měsíců po ukončení školy zajistí práci nebo placenou rekvalifikaci. Program má být financován mimo jiné z Evropského sociálního fondu. Přijde vám to reálné? A máte k tomu nějaké podrobnosti? děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.01.2013 8:26:16 - doc. PhDr. Miroslav Grebeníček, CSc.
Vážený Tomáši, pokud chce Evropská unie přijmout nová opatření k podpoře zaměstnanosti nebo rekvalifikací mladých, pak to beru jako další z mnoha snah, které reflektují zoufalou situaci mladých na trhu práce v jednotlivých zemích unie. Zda a nakolik půjde o reálné opatření či program v tomto případě, si netroufám prognózovat. Vedle racionálních a úspěšných programů už z institucí EU vzešlo i mnoho lépe či hůře míněných aktivit, které účinné nebyly nebo vyšuměly do ztracena. K účinnému řešení problémů strukturální a celkové nezaměstnanosti se zatím EU z mnoha důvodů nedobrala nebo s ohledem na zájmy těch, kdo ovládají ekonomiku, dobrat bez systémových změn ani nemůže. Nejsem expertem na nové programy EU, takže Vám mohu doporučit, abyste o konkrétní informace požádal některé z informačních center nebo někoho z europoslanců. Pokud se z této iniciativy do sněmovny dostane rozumný návrh k podpoře zaměstnanosti a rekvalifikací mladých, podpořím jej.

Přeji vše dobré Miroslav Grebeníček