JUDr. Stanislav Křeček

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.03.2013 18:53:49 - rene

Osobně vítám, že vedení ČSSD nepřijalo žádné doporučení senátorů

Jiří Dienstbier je v poslední době velmi viditelný, což by tak nevadilo, ale jeho názory jsou mnohdy kontroverzní a rozdělují tak podle mě nejen vaše příznivce, nýbrž i stranu. Jak se díváte na jeho chování z poslední doby vy? Přeci jen je to místopředseda strany.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.03.2013 17:02:39 - JUDr. Stanislav Křeček
Je pravda, že poslední kroky Jiřího Dienstbiera, zejména jeho aktivita ohledně ústavní žaloby senátorů, odpovídá většinové náladě ve společnosti a je také patrně většinou občanů schvalována. Na druhé straně se však i ve straně ozývají některé hlasy, které poukazují na skutečnost, že z očekávané neúspěšnosti takové žaloby u Ústavního soudu může ve společnosti převážit dojem, že jde pouze o propagandistické a populistické konání, které sluší spíše občanským iniciativám, než nejvyššímu zákonodárnému sboru republiky.

Osobně vítám, že vedení ČSSD nepřijalo žádné doporučení senátorů, jak se mají v této věci zachovávat, a ponechali to jen na jejich uvážení. Osobně se domnívám, že by v této věci bylo vhodnější přijetí usnesení Senátu, které navrhoval předseda Senátu Štěch, kde by chybné kroky prezidenta Klause byly podrobeny kritice tohoto zákonodárného sboru, než podávat ústavní žalobu, která je zřejmě i k chybným krokům prezidenta nepřiměřená.