JUDr. Stanislav Křeček

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.03.2013 11:00:22 - Řehoř

To záleží na tom, co si představujete pod slovem "politika"

nevím,ale můj názor na lidi v politice je takový,že by každý měl před vstupem do politky projít běžnou praxí a mít nějaké zkušenosti nejen se zabývat politikou,protže potom uniká takovému politkovi všení život a umět posoudit věci v reálu.To je stejné jako když v Rusku vynechali etapu buržoazie a skočili hned do socialismu a to stále tomu státu chybí.Jak Vy se na to díváte??

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.03.2013 9:40:28 - JUDr. Stanislav Křeček
To záleží na tom, co si představujete pod slovem "politika". Pokud máte na mysli prosazování určitých zájmů pak asi na životních zkušenostech příliš nezáleží i když člověk, který již něco prožil umí lépe vyjednávat, vžít se do postavení jiných a hledat kompromisní řešení. Pokud za politiku považujete řízení státu pak se dotýkáte aktuálního problému moderní zastupitelské demokracie, neboť není žádný rozumný důvod domnívat se, že skupina lékařů, obchodníků, právníků, zemědělců, chemiků a kdoví čeho ještě náhodně vybraná za základě voleb je schopna řídit moderní stát tak jako před 150 lety. Je otázkou, zda zastupitelská demokracie v dnešní podobě, založená na existenci politických stran již nevyčerpala své možnosti a nejsme na cestě k jinému způsobu řízení společnosti..