MUDr. Jiří Koskuba

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.03.2013 10:17:52 - Betinka

Nové vedení ČSSD

dobrý den, v jedné z odpovědí ohledně Dienstbiera píšete, že rámci nezbytné disciplíny a loajality vůči ČSSD nepovažuji za vhodné být více osobní. Pochopila jsem ale, že nejste příznivcem jeho politiky. Co nyní říkáte na to, že jej nahradil Chovanec? Podle mě je to jen dobře, už jen proto, že nepůsobí tak arogantně a má straně i voličům co nabídnout. Jen mi ještě vadí, že neměl soupeře pan Sobotka. To není ve straně nikdo další, kdo by byl schopen stranu vést? Já se totiž nedomnívám, že Sobotka straně přiláká voliče-ty nyní získáváte jenom díky politice pravice

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.03.2013 16:27:02 - MUDr. Jiří Koskuba

Konkrétněji k Vašemu dotazu. Ono ani tak nejde o politiku, ale jde o styl. I ve sportu se hráči z šaten znají přece jenom lépe, než to pak vypadá na hřišti. To naopak pana hejtmana Chovance osobně neznám. Nutno však uznat, že právě jeho kraj hospodařil v rámci ČR bez dluhů. A to je jistě slušný ukazatel.

Nu a že kandidát na šéfa ČSSD byl jen jeden jediný? Není divu. Já panu předsedovi tuto funkci opravdu nezávidím. Bylo by však falešné Vám tvrdit, že uvnitř "strany oranžové růže" nejsou různé proudy se svými jistými záměry, cíli. Jako to kdysi fungovalo v přemyslovských Čechách mezi mocnými rody. I tak se vždy musel vybrat někdo, kdo byl oficiálně českým knížetem. Kdo nejvíce vyhovoval. A nejméně vladykům vadil. Možná jedině tímto lze vysvětlit volání po nestranících na kandidátních listinách z oranžových úst nejvyšších. Mne to, co by prostého zbrojnoše, abych byl upřímný, po více než 20ti letech věrné služby knížectví vůbec nenadchlo.

Možná jste postřehla v projevu pana prezidenta zmínku o naší jistě chybné zálibě v šedi, průměrnosti. Nelhal. Moc si pak voliče dostatečně nalákat neumíme. Naše chyba, velká chyba. Třeba pan stínový ministr Mládek to ukázal ve vší nahotě. Politik prostě musí umět volit slova. Omluvy jsou zcela na místě. Pomohou-li vůbec. ČSSD by měla být pochopitelně mj. "stranou zaměstnanců". Ale opravdu ji ve většině volí? ČSSD proto nemůže a nesmí pominout ani střední vrstvy. Mimochodem, ve skutečnosti je jistě vskutku velký rozdíl, je-li někdo OSVČ sám o sobě, nebo má-li jako živnostník již byť pár svých zaměstnanců. Za ty pak platí mj. patřičné odvody atd. To by měl být už "náš" člověk a ne terč.

Do voleb je cca rok. Stále doufám, že ČSSD najde co nejvíce svých voličů, které nutně potřebuje. Ale rovněž oni musí cítit, že potřebují ČSSD. Takovou, která nebude ani tak již vysoké daně ještě dále zvyšovat, ale naopak dokáže ty již stanovené dostatečně vybírat! Která také přes svou proklamovanou až slepou náklonnost k EU bude umět rozhodně říci, že peníze v EU z lidu prostého vybrané a vybírané nejsou přece určeny pro další krachující bankéře a jejich podivné klienty. Navíc někde na Kypru či v jiných podobných daňových rájích.

Možná podobně měly vyznít vzkazy ČSSD ze sjezdu veřejnosti. Zatím se můžete seznámit s rozdělením stranických funkcí.

Přeji hezký den.