JUDr. Stanislav Křeček

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.03.2013 10:24:39 - Betinka

Rozhodně se nedá říct, že by J. Dienstbiera nahradil M. Chovanec

Posledními kroky Dienstbiera jste nebyl nadšen, jak nyní vnímáte, že jej nahradil Chovanec? Myslíte si, že je to tím, jak v poslední době vystupoval a polarizoval stranu i voliče? Podle mě je to dobře, Chovanec má rozhodně má straně i voličům co nabídnout. Jen mi ještě vadí, že neměl soupeře pan Sobotka. To není ve straně nikdo další, kdo by byl schopen stranu vést? Já se totiž nedomnívám, že Sobotka straně přiláká voliče-ty nyní získáváte jenom díky politice pravice

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.03.2013 12:44:49 - JUDr. Stanislav Křeček
Rozhodně se nedá říct, že by J. Dienstbiera nahradil M. Chovanec. Někteří lidé byli zvoleni, a někteří nebyli zvoleni. Pokud jde o nezvolené osoby, zřejmě delegáti Sjezdu nabyli dojmu, že strana potřebuje vedení, které bude mluvit jedním hlasem, nikoliv mít ve vedení lidi, kteří říkají něco jiného. To se týká jak J. Dienstbiera, tak M.Benešové, která rovněž do vedení ČSSD nebyla zvolena.
Pokud jde o protikandidáta při volbě předsedy strany, pak takovýto protikandidát má smysl tehdy, pokud existují ve straně nebo i jiném společenství jiné různé koncepce ve vedení a různé názory na to, jak dále postupovat. Pokud však takováto různost názorů není, a ve společenství převládá obecně jednota, pokud jde o směrování dalšího vývoje a další práce, pak stanovení protikandidáta, který by se jen formálně účastnil voleb, nemá smysl.