Mgr. Václav Horáček

  • TOP 09
  • Železný Brod
  • městský radní
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.03.2013 13:56:57 - Klára S.

Přichází jaro do politiky?

Dobrý den, chtěla bych reagovat na váš článek. Podle čeho soudíte, že jste v regionu snad jedinou pravicovou stranou, založenou na hodnotách a slušném přístupu k lidem i práci? A myslíte si, že lidé nepřihlíží k vládní politice, kdy selhal především exministr Drábek a jeho projekty? Co je na nich slušného? A vzhledem k tomu, že jej tu nyní největší míra nezaměstnanosti od roku 1993, jak jste prospěli práci?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.03.2013 9:05:56 - Mgr. Václav Horáček

Vše se vždy nepodaří, to je samozřejmé a ani TOP09 – ať již v Libereckém kraji, nebo v celostátní úrovni, není bezchybná. Ale umíme se svým problémům postavit čelem – pan Drábek, například, z čela ministerstva odešel a přijal tak politickou zodpovědnost za svého podřízeného, ačkoli on sám se jako ministr žádného trestného činu nedopustil. V tom vidím také onu slušnost a odpovědnost. Otázka projektů, v tomto případě myslíte asi především sociální karty, je samozřejmě kontroverzní. Myslím ale, že díky široké diskusi napříč společností se podaří najít pro projekt správnou podobu, která bude nejen efektivní pro stát, ale také bude komfortní pro samotné její uživatele. Míra nezaměstnanosti nejen v mém regionu je věcí, která mne trápí, ale věřím, že se tento trend podaří zlomit – mimo jiné i tím, že budeme zaměstnavatelům ubírat administrativu, že jim připravíme podmínky pro to, aby přijmout zaměstnance pro ně nebylo hrozbou do budoucnosti, ale možností růst  bez zásadního zatížení. Nacházíme se v nelehké ekonomicko-společenské situaci a ta, bohužel, vyžaduje některé nepopulární kroky. Ale k jedné z charakteristik pravicové strany patří i to, že takové nepopulární kroky realizuje, i s vědomím z toho vyplývajících problémů pro ní samou. Jsem přesvědčen o tom, že TOP 09 v Libereckém kraji není zapředena do žádného „skandálu“ a že její představitelé dělají svou práci slušně a poctivě.

Děkuji za váš názor a jsem s pozdravem
Mgr. Václav Horáček