MUDr. Zdeněk Schwarz

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.03.2013 12:24:33 - TeddyS.

Já nerozlišuji význam profese

Myslíte si, pane doktore, že mladý občan by pracoval za 8000,- Kč hrubého jako pomocný administratívní pracovník a jednatel? Asi těžko. Důchodci jsou nucení přivydělat si něco, protože náklady na živobytí rostou. Samozřejmě lékařů se moje diskuze netýká, rpotože dobrýn lékař si zaslouží pracovat pokud může.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.03.2013 15:46:58 - MUDr. Zdeněk Schwarz
 Dobrý den TeddyS!

Jsem rád, že reagujete a ptáte se, protože někteří autoři příspěvků buď nečtou a nehledají argumenty či odpovědi nebo mají jen potřebu se v anonymní diskuzi vyřádit a ulevit si nebo-li své komplexy pustit ven…

Cením si lidí, kteří se zeptají a diskutují objektivně a nikoliv vytrháváním z kontextu.

Stačí, když si přečtete mou odpověď na dotaz – viz http://www.parlamentnilisty.cz/profily/otazka.aspx?id=20111 , kde je vše podrobněji popsáno a vysvětleno.

K Vašemu konkrétnímu dotazu na práci za 8 tisíc – to se musíte zeptat toho mladého občana. Já začínal v r. 1983 jako sanitář za 2800,-Kč/měsíc a jako lékař jsem v r. 1990 nastoupil za 1900,-Kč/měsíc. Celý život mám nejméně dvě povolání, abych se uživil nebo abych si mohl splnit nějaký sen. Jako nemocniční lékař jsem i 5 povolání a chodil na stavbu.

K problematice pracujících důchodců se vyjadřuji v uvedené odpovědi – znám podmínky důchodců a naposledy jsem měl možnost jejich situaci poznat osobně během tohoto víkendu, kdy jsem sloužil 3 noční služby a léčil je. Zajímám se o jejich problémy, které vedou ke zhoršení jejich zdravotního stavu, kdy nemají na léky atd.

Já nerozlišuji význam profese, protože zastávám názor, že každá profese je pro společnost potřebná a důležitá. A měl jsem ve své odpovědi právě na mysli zdravotnictví. Nijak tím nezpochybňuji přínos důchodců pro společnost nebo konkrétně nemocnici a firmy. Jen říkám, že by mnohdy bylo vhodné, kdyby důchodce uvolnil místo mladým. Důchodce by měl užívat klidného stáří. A opět zdůrazňuji, že tím důchodce nijak nezatracuji a nezpochybňuji současnou situaci některých, kteří živoří.

Hezký den

Schwarz