Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.04.2013 8:48:21 - sanny

Jsem přesvědčen, že tady by měla být aktivnější akreditační komise

Četla jsem váš článek- Vláda nezaměstnanost mladých neřeší, kde píšete i o reformě školství. Zajímalo by mě tak, jak byste řešil reformu VŠ? Píšete o učňákách, ale o VŠ se v příspěvku nezmiňujete až na to, že absolventi mají stále větší problém najít práci, což není žádná novinka.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.04.2013 10:08:33 - Ing. Antonín Seďa
V současné době se ukazuje, že MPSV svými opatřeními v boji proti nezaměstnanosti spíše tahá za kratší konec provazu. Odborníci již několik let hovoří o špatné struktuře vysokého školství, zejména s ohledem na potřeby českého průmyslu. Jsem přesvědčen, že tady by měla být aktivnější akreditační komise, která by při svém rozhodování měla zohledňovat uplatnění absolventů na trhu práce. Drhou věcí je podpora technického školství na všech úrovních. To je od učňovského školství, přes střední školy až po vysokoškolské studium. Tohle lze řešit například diferenciací příspěvků na studenta. Obecně není vhodné, aby VŠ byly financovány systémem dotací na studenta. Jinak co se týká absolventů a potřeby jejich praxe, snad se shodneme v tom, že je nutno upravit legislativu tak, aby podniky i veřejné a státní instituce byly motivováni pro zaměstnávání absolventů škol, například pro získání tolik potřebné praxe a zkušeností.