Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.04.2013 11:18:09 - tlustoch50

Omlouvám se, ale opravdu se nechci přít

Vážený pane. Vaše odpověď není dostačující. To, že poslanci pracují ve veřejném zájmu, by mohlo být přihlášeno do soutěže o vtip století. Zaměstnanci, kteří mají smlouvy na dobu určitou, nárok na odstupné nemají. Politici se asi domnívají, že koryto mají až do důchodu. To, že se na původní místo mohou vrátit je v zákoně. Pochybuji o tom, že by většina míst byla zrušena. Obyčejný člověk se tam nedostane, protože na to nemá peníze. Možná, že ke změně zákona došlo v tom, že kdo mandát obhájí, nárok nemá. Nebylo to však uveřejněno, proto o tom silně pochybuji.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.04.2013 11:30:16 - Ing. Antonín Seďa
Omlouvám se, ale opravdu se nechci přít o to, zda má předchozí odpověď byla či nebyla dostačující. Nejen poslanci, ale i členové zastupitelstev obcí a krajů jsou voleni proto, aby zastupovali své občany. Může se Vám to zdát jako vtip století, ale to je tak všechno. Máme parlamentní demokracii a podle platné ústavy je tomu tak. Jako poslanec jsem sice volen, jak Vy říkáte, na dobu určitou čtyř let, ale to není doba určitá podle zákoníku práce. Ten se totiž na zákonodárce vůbec nevztahuje, a to prosím dle mého názoru, ke škodě právě zákonodárců a jejich asistentů. Prostě mohou být předčasné volby a proto je v zákoně po skončení období dáno dostupné. Ke změně zákopna nemuselo dojít, protože platí, že kdo svůj mandát obhájí ve volbách., pak nárok na odstupné nemá. Co se týká mé poznámky o zrušeném místě, pouze upřesním, že řada mých bývalých kolegů takto skončila. To je pravda, například tím, že jejich místo v rámci reorganizace zaniklo či firma skončila. Já sám jsem sce stále zaměstnancem Evektor-Aerotechniku a.s., ale po pravdě řečeno, nevím, zda mi mé místo ještě drží. Každý politik, který vstupuje do politiky musí prostě počítat s tím, že to místo již nebude mít zajištěno. A proč to nemají jiní zaměstnanci? Právě proto, že politici pracují ve veřejném zájmu a proto tato výjimka v zákoně. Závěrem ještě jedno doporučení. Pokud se Vám zdá, že politika je výhodným byznysem, pak prosím do ní vstupte. Třeba jako já začnětě na komunální úrovni. A uvidíme, zda změníte či nezměníte svůj názor.

S pozdravem
ing.Antonín Seďa