Mgr. Václav Horáček

  • TOP 09
  • Železný Brod
  • městský radní
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.05.2013 11:11:22 - marek kalivoda

divoká prasata

Pokud se nemýlím, jste členem zemědělského výboru. Zaujal mě Kuberův článek o prasatech - http://www.parlamentnilisty.cz/rss/zpravy/Prasata-a-potrhane-dite-Kubera-upozornil-na-velky-problem-271523 a věřte, že já osobně žiju na okraji Prahy a též mám strach chodit ven. Nejhorší je, že je někteří myslivci ještě vykrmují a krmelce staví třeba vedle hřiště či za autobusovou zastávkou. Kdo ale vymyslel a trvá na tak hloupém zákonu, že se přemnožení divočáci nesmí střílet? Děkuji za odpověď Kalivoda

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.05.2013 8:12:12 - Mgr. Václav Horáček
Ano máte pravdu, jsem člen Zemědělského výboru. Současný stav černé zvěře je ovlivňován také zemědělskou výrobou, pěstováním kukuřice, řepky či slunečnice. Tyto velké plochy pak poskytují dostatek úkrytu pro zvěř a znesnadňují lov zvěře. Ke zlepšení by mohlo dojít větší mírou spolupráce mezi představiteli myslivosti a vlastníky půdy. 
Této problematice se aktuálně věnuje Ministerstvo zemědělství, které připravuje novelu zákona o myslivosti. Bude se věnovat také způsobům, jak předejít škodám způsobenými přemnoženou zvěří. Mimo jiné novela ošetří možnost pravomocného zapojení zemědělců do myslivosti a v této souvislosti půjde také o úpravu pravidel pro užívání honiteb.
S pozdravem
Václav Horáček