Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.06.2013 0:06:36 - milepola

Základní nepodmíněný příjem

Pane prezidente, zdravím Vás a prosím o odpověď:

Znáte systém tzv. základního příjmu pro všechny a nepodmíněně? Pokud ano, sympatizujete s tímto systémem? Víte o tom, že Evropou od ledna 2013 až do ledna 2014 směle kráčí petice za základní příjem, která by měla způsobit to, že se instalací ZP bude zabývat evropská komise?
Nakročeno na systém mají Švýcaři, ale líbí se i Němcům.
Jste proevropský prezident, nové myšlení a systém ZP v sobě má velký potenciál lepšího života obyvatel v EU má velký potenciál i ve zlepšení morálky a úcty člověka k druhému člověku, kde by se život nastartoval coby velmi smysluplný a ve stylu sounáležitosti...Byl byste ochoten tento systém šířit a podporovat jej ve svých vyjádřeních k budoucnosti nejen u nás, ale i ve smyslu budoucnosti celoevropské, společné?

http://milenapolakova.blog.idnes.cz/clanok.asp


Děkuji za Vaše upřímné odpovědi.

Milena Poláková

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.08.2013 15:43:15 - Ing. Miloš Zeman
Dobrý den, analogií základního příjmu je minimální mzda, a jak jistě víte, Rusnokova vláda zvýšila nedávno minimální mzdu o 500 Kč. Dlouhodobě jsem toto navýšení prosazoval a budu i nadále prosazovat.