Jaroslav Doubrava

  • S.cz
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.07.2013 12:10:56 - Řehoř

Vážený pane senátore,

nejsem sklerotický ani zahleděný do minulosti,ale nějak spousty věcí nechápu,neboť nějak schází logika počínání v politickém světě.Schází lidem úcta vůči politikům,rovněž i k hlavě státu což je na vině chování politiků a tam by jste měli začít.Jednak se snažíme žít podle nějakého vzoru západních států a to ve všem i rasové nesnášenlivosti.Víte mám pocit,že spousty politiků už nic jiného nezná,nemají praxi jako např.pan Sobotka a proto se snaží držet v politice a jsou někdo.Ale dnes se nějak zapomíná na to,že by si především měli všichni vážit těch spodních 10 mil.,protože nebýt jich nemohli by tam takto vysedávat a hádat se mnohokrát o nekonstruktivních věcech¨a zhoršování pdmínek pro slušný život.Já už kdysi jsem na stranické shůzi řekl,že strana tu není proto,aby lidem znepříjemňovala život,ale proto,aby ukázala cestu pro vylepšení všeho,měla by být poradcem a ne pánem.Ale mnoho se nezměnilo a je to smutné-vše jen rozkradené a lidé živoří a to i ti slušní.Děkuji za Váš názor

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.08.2013 11:24:45 - Jaroslav Doubrava
Vážený pane,žel,nemohu Vás oslovit i jménem. Možná, že i to něčem svědčí. Odpověď na Váš dotaz by vyžadovalo několik stránek. Raději bych si s Vámi o tom pohovořil.

Vztah, možná neúctu k politikům si zavinili jen oni sami, svým chováním se k sobě.Přál a možná, že ani nepřál, bych vám vidět některá jednání Sněmovny. Naštěstí to neplatí o Senátu. Víte, já bych moc rád viděl, kdyby možnost kandidovat do Parlamentu byla jen dvakrát po sobě a dost. Co nám přineslo zahledění se na západ? Zničený průmysl, nezaměstnanost, bezdomovce národ potápějící se do bídy a tak bych mohl pokračovat. Ano, přineslo otevření hranic a možnost cestovat bez složitého vyřizováni náležitostí k tomu nutných. Nemyslím si, že to vyvažuje ta předchozí negativa.

Promiňte, ale nemohu s Vámi souhlasit pokud jde o rasovou nesnášenlivost. Kdybychom rasisty byli, chovali bychom se stejně k Vietnamcům, Číňanům, Ukrajincům a všem, kteří s námi žijí. Nechováme se tak. To proto, že jsou to komunity, které se přizpůsobily našemu způsobu života. Pracují, jejich děti samozřejmě chodí do škol a učí se, mnohdy lépe, než naše děti. Ne tak Romové. Takže problém není v barvě kůže. Problém je v chování a způsobu života. Už jsem několikrát řekl, že ti,kteří nechtějí pracovat, jejichž cíl je život z práce jiných,tedy z podpor, mají svobodu rozhodnutí. Mají možnost svobodně se rozhodnout k odchodu tam, kde se jim bude žít lépe, kde jim jejich způsob života budou tolerovat.

A ještě jen malou poznámku. Byl jsem více než třicet dva let nepřetržitě až do r. 2010 tajemníkem a starostou obce. Myslím, že to je dostatečná praxe ve veřejné správě. Děkuji Vám za položení dotazu a přeji hezké dny. Jaroslav Doubrava