Mgr. Petr Šindelář, LL.M.

  • ODS
  • Ostrov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.07.2013 14:02:15 - Hodná

Která pak je to strana,která má ve svých stanovách třídní boj?

Neznalost zákona i stanov polit.stran sice neomlouvá,vzláště právníky,notabene Vám se zřejmě líbí strany,co straník do defraudant,či forma stanov,které neobsahují nic,co by mělo všenárodní,všelidský smysl a hodnotu.Je dobře,že jste se projevil a tím i vy"neposkvrněný",jste ubral ODS další 3 hlasy!Přeji Vám do budoucna trochu většího společenského rozhledu.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.07.2013 11:55:40 - Mgr. Petr Šindelář, LL.M.

Vážená paní Hodná,

dovoluji si Vám odcitovat část článku II. stanov KSČM:

"Program KSČM vychází z marxistické teorie otevřené dialogu s mezinárodním komunistickým a levicovým hnutím, novým myšlenkám a poznatkům...".

Pak si Vám dovoluji citovat i Karla Marxe, na kterého se komunisté ve svých stanovách odvolávají: "Jelikož demokratický právní stát je pouze státní formou buržoazní společnosti,; jedná se pouze o “vulgární” či “formální” demokracii, na jejíž půdě má být “definitivně vybojován třídní boj”".

Jestli jste dobrá čtenářka, a já nemám důvod pochybovat o opaku, pak se KSČM ve svých stanovách dovolává politiky postavené na třídním boji. Je to trochu paradox, když v bodě III. stejných stanov komunisté hlásají, že: "Se členstvím v KSČM je neslučitelná podpora a propagace hnutí směřujících k potlačování práv a svobod občanů nebo jiná činnost, která je v rozporu s Listinou základních práv  a svobod a s mezinárodními dokumenty o lidských a občanských právech.". Tuhle větu ve svých stanovách mají asi jen proto, aby je stát nezrušil.

Jinak Vám děkuji za Váš komentář a je mi líto, že jsem ODS svými názory ubral hlasy tří voličů. Ale na svých názorech nehodlám nic měnit a stojím si za nimi.

V dokonalé úctě

Petr Šindelář