Mgr. Soňa Marková

  • KSČM
  • Náchod
  • zastupitelka města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,02. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.04.2011 8:38:27 - marta

Lékaři by měli dostat peníze v dubnu, ale záleží na tom, kde pracují

Paní poslankyně, četla jsem, že lékaři nedostali slíbené peníze. Kde je chyba? V šéfech nemocnic, u pojišťoven nebo zase zpět v celkově nedořešené reformě? děkuji marta

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.04.2011 5:52:43 - Mgr. Soňa Marková
Lékaři v nemocnicích by měli své vybojované peníze dostat teď v dubnu. Pojišťovny nicméně od nemocnic požadují přesnou evidenci počtu lékařů. Problém se snad objevil u záchranářů, kterým pan ministr peníze slíbil za jejich loajalitu, ale nakonec slib nesplnil. Další problém je u těch lékařů, kteří mají ve fakultních nemocnicích jen částečné úvazky, protože učí na lékařských fakultách a část výplaty jim jde z rezortu školství. Také je dnes jasné, že dvě miliardy stačit nebudou, protože se nepočítalo s navýšením peněz za přesčasy. Nicméně situace v jednotlivých nemocnicích zústane nadále v odměňování lékařů různorodá podle přístupu "menežmentu" a zřizovatelů jednotlivých zdravotnických zařízení. O reformě zatím není možno hovořit, protože byly pouze naznačeny změny v placení poplatků a další úspory na straně pacientů, které budou znamenat zvýšení spoluúčasti. To nelze v žádném případě označit za reformu. Chybou také je, že potřeba a podoba reformy není diskutována s opozicí. Pokud to má vydržet, musí jít o konsenzus, ne převálcování silou.
Soňa Marková