Ministerstvo průmyslu a obchodu

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,71. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.04.2011 9:58:20 - Honza Havel

Operační program Podnikání a inovace

Dobrý den, zaujala mne zpráva o podpoře výzkumu a výrobě nanotechologií. Kdo bude mít možnost se takového projektu účastnit? Půjdou dotace na projekty přímo žadatelům nebo přes kraje? Počítá se s projektem v krajích, kde je potřeba oživit průmysl? děkuji Honza

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.04.2011 11:33:25 - Ministerstvo průmyslu a obchodu
Diky za dotaz,
Ministerstvo průmyslu a obchodu v současné době nabízí pro moderní podnikatelské nápady podporu například z evropského Operačního programu Podnikání a inovace. Ten pokrývá opravdu prakticky každé stadium fungování firmy, včetně podpory investic do budování laboratoří pro vlastní výzkum a vývoj. Kromě toho se Ministerstvo průmyslu a obchodu stará také o program TIP, který podporuje přímo konkrétní výzkumné projekty.

Tyto programy nevymezují určité obory, do kterých by měla podpora mířit.
Taková je ostatně i obvyklá praxe v rámci Evropské unie. Nanotechnologie ale tedy rozhodně patří mezi obory, ve kterých je možné získat podporu jak pro výzkum, tak pro samotnou výrobu.

Tyto dotace poskytuje přímo Ministerstvo průmyslu a obchodu, prostřednictvím krajů se tedy nerozdělují. Nicméně velká část podprogramů v rámci Operačního programu Podnikání a inovace zvýhodňuje projekty právě v hospodářsky slabších regionech České republiky.