PhDr. Ing. Mgr. et Mgr. Jiří Valenta, DBA

  • KSČM
  • Plzeňský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.09.2013 10:10:49 - Vic073

Program

Vážený pane Valenta, děkuji Vám, za velmi uvážlivé názory, které poslední dobou čtu na internetu. Myslím, že by to chtělo do předvolebního boje vytáhnout něco, aby Vaše strana byla více vidět a nebyla zapomenuta mezi Billboardy a spoty ostatních, kmotry dotovaných stran. Já totiž věřím, že máte už i potenciál mezi mladými voliči. Co se týče programu, chtěl bych se zeptat, jakým konkrétním způsobem chcete nastartovat ekonomiku a bojovat s nezaměstnaností. Děkuji za odpověď.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.09.2013 10:54:37 - PhDr. Ing. Mgr. et Mgr. Jiří Valenta, DBA
 Dobrý den, děkuji Vám za názor! Máte pravdu, mladých lidí hlásících se do nebo k platformě KSČM je stále více. Je však nutno bedlivě rozlišovat a objektivně zhodnotit zda dotyčnému nejde pouze o využití strany jako jakéhosi "výtahu k moci". Zjednodušeně řečeno, mladí si své místo na slunci musí zasloužit, svojí prací, aktivitou, povahovými vlastnostmi, vzděláním apod. S tím startem ekonomiky, resp. restartem, je to ještě obtížnější. Ekonomické mechanismy, které zde panují jsou již zaběhlé a bude velice obtížné je měnit. Osobně mi např. vadí benevolence úřadů, která umožňuje stovkám tisíc podnikatelů být  dlouhodobě "v prodělku" a přitom z té jejich činnosti velice dobře žít. K výraznější změně by mohlo dojít zejména radikální změnou státních priorit, efektivnímu přerozdělování peněz plynoucích do státního rozpočtu a důsledné kontrole jejich využití ve všech resortech. Stát by měl být ve svém podnikání zvýhodněn vůči nadnárodním firmám, neměly by být umožňovány "daňové prázdniny" a jiné úlevy velkopodnikatelům a to na rozdíl od živnostníků. Díky tomu, že by stát či obce začaly svým způsobem podnikat za výhodnějších podmínek by se automaticky vytvořila další pracovní (a hlavně garantovaná) pracovní místa...atd..Je toho ale moc, co by šlo změnit...