PhDr. Ing. Mgr. et Mgr. Jiří Valenta, DBA

  • KSČM
  • Plzeňský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,63. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.09.2013 10:16:32 - Vic073

Média

Vážený pane Valenta,
mám již několik let oprávněný pocit, že některá média záměrně mění skutečnosti a píší články na objednávku politických stran. Co si o tom myslíte? Média mají obrovský vliv a dle mého názoru ovlivňují výsledky veřejného mínění, tedy i voleb. Dá se s tím bojovat?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.09.2013 10:41:42 - PhDr. Ing. Mgr. et Mgr. Jiří Valenta, DBA
 Dobrý den, máte pravdu, média jsou významnou silou ovlivňující názorové přesvědčení velké části společnosti. Bojovat se s tím dá těžko, snad jen důsledně dbát nato, aby se alespoň do veřejnoprávních médií dostávali nestranní zaměstnanci a jejich činnost byla pod stálou kontrolou veřejnosti. Dnes je např. veřejnoprávní TV semeništěm anikomunismu a pravicových ideologií bez toho, aby se dal druhé straně odpovídající prostor na opačný názor. Moderátoři se stali jakýmisi morálními arbitry nad osudy mnoha lidí. Co se týče soukromých médií, tak ty jsou jasně predisponovány vpravo, často hájí i zájmy ciziny. Šanci pro "objektivní informaci a její posouzení" vidím snad jen v porovnávání obsahu z různých zdrojů a posuzování konkrétního média podle skutečnosti, kterou si člověk může sám ověřit..