PhDr. Ing. Mgr. et Mgr. Jiří Valenta, DBA

  • KSČM
  • Plzeňský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.09.2013 23:36:52 - Přidal

Je možné ještě dnes oslavovat udavače gestapa?

Konkrétně se jedná o pplk. Miloslava Krause, nar. 1902 v Lounech. V seznamu obětí totality (viz web "Totalita.cz") je uváděn jako hrdinná oběť totality, ačkoliv gestapu udal několik desítek lidí (mezi nimi i oba moje rodiče). Po válce předstíral duševní onemocnění, takže na vykonání rozsudku smrti došlo až v r. 1952. Nesmyslně byl zařazen mezi oběti totality, a ačkoliv jsem jednoho z autorů toho seznamu už asi před dvěma měsíci informoval, jak je tomu ve skutečnosti (viz kniha historika pana Pejčocha "Vojáci na popravišti"), dosud tam je a nikdo z oslovených novinářů a politiků nechce (nebo se bojí?) se s tím zabývat. Z té nespravedlnosti a lhostejnosti novinářů i politiků, na něž jsem se obrátil, mi je velice hořko. Je vůbec možné zde dosáhnout pravdy a spravedlnosti, aby to jméno ze seznamu zmizelo? O nic jiného mi nejde, ale míním o to usilovat dál, i kdybych byl za to pronásledován!
Stanislav Přidal, pridals@seznam.cz

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.09.2013 6:32:50 - PhDr. Ing. Mgr. et Mgr. Jiří Valenta, DBA
 Dobrý den pane Přidale, to, co popisujete není bohužel ojedinělé. Naprosté překrucování novodobé historie a tvorba další nespravedlností doprovází tento "pseudodemokratický" systém na každém kroku. Je totiž třeba expilicitně, ale i podvědomě, vytvořit nenávist ke všemu socialistickému, nebo alespoň k té době tak, aby se účelově vyvolal skupinový odpor, zejména mezi mladými lidmi.Obávám se, že se ve Vašem konkrétním případě lehce spravedlnosti asi nedomůžete, neboť by se Váš případ stal jakýmsi precedensem v nabourávání zažitého všeobecného dojmu 50. let - doby politických procesů a vražd. Samozřejmě, že vím a se mnou velká část společnosti, že ne všechny deklarované oběti "komunistického teroru", jsou dnes uváděny oprávněně, někteří lidé byli odsouzeni zcela spravedlivě, za kriminální delikty, či za ozbrojený odpor proti republice, a udělal by to tak při své oprávněné obraněi jakýkoliv jiný politický systém. Nevím,co bych Vám mohl poradil, snad jen, že by bylo dobré,abyste svoji neblahou zkušenost, pokud možno, co nejvíce fakticky podložil a zmedializoval a já Vám mohu být v tomto ohledu zcela jistě nápomocen. S pozdravem JV