Mgr. Šimon Heller

  • KDU-ČSL
  • Jihočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.09.2013 8:28:27 - Pavel Ulrich

Buďte objektivní

Dobrý den,

ve Vašem krátkém profilu mě zaujal základní kámen Vaší předvolební agitky, a sice zabránění tichému, plíživému a nebezpečnému nástupu komunistů. Zajímalo by mě, jaké "zbraně" si do tohoto boje hodláte připravit a jak byste blíže specifikoval označení "tichý a plíživý nástup". Já osobně jsem zatím zaregistroval nástup veřejný a transparentní, vzešlý ze svobodných demokratických voleb. Asi se shodneme, že bohužel, ale taková je realita. A děkovat můžeme mimo jiné i poslední trojkoaliční vládě. Pokud jde o tiché plížení, tak Vám při Vašem politickém rozhledu určitě neuniklo, že se exkomunisté derou k moci již přes dvacet let, schováni pod pláštěm tzv. demokratických stran.
Jestli jste měl na mysli druhý případ a chcete postupovat s pomocí demokratických a právních prostředků, máte můj hlas. Jestli však chcete proti svobodné vůli občanů bojovat formou hladovek, ukřičených náměstí a psychických nátlaků, můžete si sám rovnou podat přihlášku do KSČ.

S pozdravem

Pavel Ulrich

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.04.2014 19:16:01 - Mgr. Šimon Heller
 Dobrý den,
děkuji za Váš dotaz. V první řadě bych rád zdůraznil, že projevovat vlastní názor, ať už formou petic, demonstrací nebo zmíněných hladovek je naprosto demokratické. Naopak hraničí s demokracií takové jednání označovat jako fašistické (viz Filip nebo Baborová). Jinak oním plíživým a nebezpečným nástupem komunistů jsem měl vždy na mysli návrat nedemokratických metod, které byly minulému režimu tak blízké a které se snaží komunističtí politici prosazovat nejen v krajích, ale i na celostátní úrovni.
Pokud se dostanu do Poslanecké sněmovny, budu usilovat o to, aby komunistická strana byla postavena před soud a ten rozhodl o její budoucnosti. Nemá smysl vyjmenovávat všechny důvody, proč by KSČM měla být rozpuštěna nebo by jí měla být pozastavena činnost. Zpráva komise, kterou vedl senátor Jaromír, takových důvodů našla 76.
Je smutné, že v demokracii respektujeme stranu, jejíž politici veřejně porušují zákon, když pochodují pod zákonem zakázanými symboly a nebo obhajují zločiny padesátých let (např Semelová). Tím nijak neobhajuji asociálnost poslední vlády, ale zrůdnost minulého režimu je s tím neporovnatelná.
S pozdravem
Šimon Heller