JUDr. Petr Hulinský, Ph.D.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.04.2011 23:11:12 - pocestny

castecna pravda

Dobry den,
vidim, ze nekoho to zajima, ze Bila kniha o obrane se netyka vubec obrany, ale jen OS CR.
Pokud si odmyslim balast dany tim, ze se snazite celou vec zpolitizovat a vytriskat nejaky politicky kapital, tak vezte, ze BKO by mela mluvit o poslani vsech osob, pravnickych a fyzickych, vsech organu statni spravy a samospravy pro zajisteni obrany. Uniklo Vam, ze se snizovanim schopnosti OS CR se musi umerne zvysovat role jinych dimenzi obrany, predevsim zahranicni politiky, ale take ekonomiky i cele spolecnosti.
Dale BKO ignoruje situaci, kdy z jakychkoliv duvodu nebude mozne se oprit o Washingtonskou smlouvu nebo o prilsusny clanek Lisabonske smlouvy mluvici o spolecne obrane v ramci EU, tedy zcela ignoruje samostatnou obranu republiky, jako last resort.
Jinak cele BKO a cele politice CR chybi koncepce, nebo alespon vyhled na dobu delsi nez volebni obdobi, chybi ji orientace, ato nejen v obrane, ale v celem rozvoji na vic nez deset let. A to by jste mohl, pokud mate vazny zajem o vetsi veci, nez jen politicky profit jedne strany.
Pokud mate zajem o objektivni diskusi na dane tema, tak snad nejaky cas najdu.
Pocestny

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

Tento dotaz čeká na zodpovězení.