MUDr. Přemysl Sobotka

senátor v letech 1996-2016
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.11.2013 10:44:01 - Lucky strike

Předseda ODS

Proč,nekandidujete na post předsedy Vy? Vždyť máte ze všech nejvyšší vzdělání.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.11.2013 11:17:31 - MUDr. Přemysl Sobotka
 Děkuji za důvěru. Ale v ODS je spousta vzdělaných lidí, také přímo lékařů jako já. Vzdělání samo o sobě také není automatickým předpokladem pro úspěšnou politickou práci. Já osobně jsem v ODS od jejího vzniku, pracoval jsem v Liberci v městském zastupitelstvu, stal jsem se senátorem a později předsedou Senátu. Tuto druhou nejvyšší ústavní funkci v zemi jsem zastával šest let.

Jistě také víte o mé neúspěšné kandidatuře na hlavu státu v přímých volbách, ve kterých jsem neměl podporu předsedy ODS.

Svým spolustraníkům jsem oznámil, že už nebudu obhajovat post předsedy Regionálního sdružení ODS Libereckého kraje. Ale věřte mi, že aktivní politické činnosti se nevzdám, dál budu bojovat v ODS a za ODS, jak to jen půjde. Moje zkušenosti z politiky i ty životní mi snad dovolují, abych v ODS veřejně říkal to, co považuji za správné a je ve prospěch pravicové politiky i občanů ČR.