Olga Havlová

  • Úsvit
  • Jindřichov
  • zastupitelka města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.11.2013 11:54:42 - lucka675

ženy

Žen je v politice málo, co je vaším cílem? A nemáte obavy? A ještě jeden dotaz. Evropský parlament schválil návrh Evropské komise, podle nějž musí mít společnosti kótované na burze do roku 2020 v dozorčí radě nejméně 40 procent žen. Podporujete jej? Proč? A pokud ne, proč?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.01.2014 14:47:04 - Olga Havlová
Dobrý den,

žen je v politice opravdu málo a je to na ní vidět. Obavy určitě nemám, mám zcela jasnou představu proč jsem do politiky vstoupila před 12 lety na komunální úrovni a proč jsem pokračovala až do Sněmovny, kde mám mnohem vyšší možnost ovlivňovat dění v republice.

Pro vyšší účast žen ve správních orgánech společností kotovaných na burzách EU - na to bych až tak neapelovala, je to věc odbornosti. Nebráním se tomu, občas jsou ženy lepší odborníci ale je to nutné posuzovat případ od případu. Je to věc odbornosti, nikoliv pohlaví. Politika je opakem, tam bych viděla ráda mnohem víc žen než dosud.