doc. PhDr. Miroslav Grebeníček, CSc.

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.12.2013 9:32:41 - Lachimaa

Nové předčasné volby 2014-16??

Zdravím Vás soudruhu poslanče,
naše poslední předčasné volby vyšly díky vládnímu slepenci ČSSD-ANO-KDU ČSL opět v neprospěch dolních 10 mil.občanů a voličů KSČM.Naši občané podporující jedinou levicovou KSČM jsou rozhodně nespokojeni s výsledkem předčasných voleb a budou chtít nové předčasné volby.
V parlamentní republice může budoucnost národa ovlivnit převaha levicových voličů.Strašidlo komunismu už není aktuální a primitivní antikomunismus už u rozumných
občanů
neprojde.Záleží mi na výsledku dalších voleb a jako Váš pravidelný volič se ptám:Co s tím tedy uděláte aby již byl prosazen Váš volební program,komunisté ve vládě a občané mohli volně vydechnout. S odstupem 20 let a s reálným náhledem na současný kapitalistický predátorský vývoj je zřejmé,že
revoluce již sežrala vlastní děti a parazituje na občanech našeho národa.Pokud se národ stmelí mají občané
a národ šanci.Co s tím tedy jako komunisté uděláte?MK

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.12.2013 19:02:56 - doc. PhDr. Miroslav Grebeníček, CSc.
 Nemyslím, že by v současné situaci byly aktuální další předčasné volby. Výsledek těch nynějších ukázal, že sice původní příznivci stran vládní pravice v čele s ODS, ale i významné procento někdejších voličů ČSSD vykazuje vysokou nespokojenost s poměry, se stavem společnosti a s chováním korupčních stran, které  volili v roce 2010. Ani katastrofální zkušenost s tím, jak dopadly narychlo vytvořené a mediálně původně podporované Věci veřejné, nevedla ale většinu nespokojených k tomu, aby podstatněji podpořili levici.  KSČM zaznamenala jako jediná z parlamentních stran přírůstek hlasů a mandátů. Hlasy nespokojených příznivců pravice a středu i části levicově orientovaných se ale většinou přelily k novému finančně a mediálně podporovanému uskupení ANO, část nespokojených se od TOP 09 vrátila k lidovcům a do Sněmovny prošel i nový menší subjekt T. Okamury. Přitom už zkušenost s TOP 09 a Věcmi veřejnými ukazovala, že se do nově vznikajících stran vybavených finančními prostředky a přízní médií přelévají na významné pozice často někdejší straníci ODS a další neuspokojené a ambiciózní osobnosti pravicově profilované. Pokud vysoké procento občanů, a patrné je to zejména v případě voličů ve volebních kampaních, podléhá snadno masivní volební reklamě založené na síle peněz a tlaku pravicové většiny médií včetně veřejnoprávních, jsme svědky toho, že vysoké počty lidí nejdou k volbám a mnozí z těch, co k urnám přijdou, nevolí podle své sociální pozice, podle zkušenosti, ale významně i v rozporu se svými sociálními zájmy. Nyní po předčasných volbách, ve kterých tak účinně zafungovala ve prospěch iluzí volební reklama  peněz a médií, je ještě brzo očekávat, že většina veřejnosti podpoří zásadní změnu. Pro KSČM to samozřejmě neznamená pasivně vyčkávat, ale naopak jde o to důsledně využívat určitého posílení potenciálu v parlamentu a aktivně programově pracovat ve prospěch občanů a republiky v obcích, regionech i na úrovni centrální politiky. Prokazovat a potvrzovat, že občané se mohou na programovou stálost a poctivost radikální levice spolehnout.