Jaroslav Doubrava

  • S.cz
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.12.2013 21:26:05 - jn

Připravované změny zákonů?

Dobrý den,

v jedné odpovědi na položenou otázku píšete: "Podařilo se nám dát do hromady skupinu senátorů a právě dnes jsme ke schvalovacímu procesu připravili tři změny zákonů, které by měly, alespoň z části, řešit problémy o kterých hovořím."

Mohu se zeptat o jaké zákony a jaké změny jde a v čem spatřujete jejich účinnost? A na jaký článek paní Widmanová (neboť o její dotaz šlo) reagovala?

Děkuji.

Jiří Nežerný
Ústí nad Labem

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.05.2014 10:35:31 - Jaroslav Doubrava
Omlouvám se, ale o jaký článek šlo už nevím. Ony tři úpravy zákonů (Senátem již schválené a postoupené Sněmovně) se pokouší změnit situaci v soc. dávkách. První je otázka příspěvku na bydlení. Příspěvek by nadále byl poskytnut na byt, popř. místnost na ubytovně a pod, nikoli na osoby. Vedlo nás k tomu neustálé zvyšování položky st.rozpočtu, kdy tato položka už dosahuje miliardových hodnot.

Druhým je změna ve vyplácení výpomoci na živobytí. Už by to nebylo životní, ale existenční minimum, které je nižší. A chce li se dotyčný mít lépe, ať jde pracovat. Zcela dobrovolně. Vím, už slyším, že jsme se zbláznili, že práce není. Podívejte se např. na ten neskutečný nepořádek na chodnících, v ulicích atd. Mělo by to několik výhod. Dotyční by museli ráno vstát a jít do práce, ne lenošit do poledne, atd. Kdyby měli po stoprvé uklízet stokrát uklizené, ať tak činí . Večer by tím pádem museli jít včas si lehnout a nerušili by neúměrným hlukem své okolí, vytvořili by si pracovní návyky, na které dávno zapomněli, nebo se s nimi vůbec neseznámili, na živobytí by prostě museli pracovat, ne jen natahovat ruce.

Třetím chceme dát obcím právo rozhodnutí a také kontroly o tom, zda ve své obci chtějí mít sběrnu surovin. V případě, že by taková sběrna vykupovala očividně kradené matriály, měli by mít možnost souhlas k provozování sběrny zrušit. Tolik velmi krátce.

Chcete li, přijďte ke mně do kanceláře a pohovoříme o tom podrobněji.

Děkuji za položení otázky a přeji příjemné dny. Jaroslav Doubrava