Oldřich Bubeníček

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,75. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.12.2013 13:11:05 - Maxe

zvelebování ruin památek

Dobrý den,
prosím, zhlédnete-li následující prezentaci a odpovíte-li mi na dotaz, budu si toho vážit.
http://aktualne.centrum.cz/domaci/zivot-v-cesku/fotogalerie/2013/12/14/tak-se-krisi-pamatky-ruiny-se-meni-v-klenoty/#utm_source=aktualne.centrum.cz&utm_medium=gallery-hint

Dotaz zní: jsem občanka volící KSČM, sleduji život a politiku, a "nerozumím" církevním restitucím. Tyto snímky krásně opravených a opečovaných ruin z ústeckého kraje jsou důkazem, že je o církevní stavby pečováno, určitě i z EU fondů. Existuje v rámci hranic ústeckého kraje "seznam" takových nemovitostí, kdy je vlastnictví státu a mohlo by být církví žádáno o jejich navrácení do vlastnictví? Jsem Ne-normální, pokud se cítím podvedena, s křivdou, okradena (i z mých daní se opravovaly), a že nemám církev víc než neoblíbenou?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.12.2013 10:07:54 - Oldřich Bubeníček
Chápu Vás, protože sám s církevními restitucemi nesouhlasím. Bohužel musím říci, že je to věc našich volených zástupců, tedy poslanců a senátorů. V tuto chvíli je zákon platný a zrušit ho může případně jen soud.

Seznam nemovitostí patrně teprve vzniká, protože církve mají čas do konce roku se o majetek přihlásit, a to Státnímu pozemkovému úřadu, Lesům ČR či dalším státním povinným osobám.

Všechny převody věcí ze státu na církevní subjekty musí povinné osoby každoročně nahlašovat Ministerstvu kultury, které bude tyto údaje dále předávat Českému statistickému úřadu a Ministerstvu financí. Stát tak bude mít podrobný seznam vydávaných věcí.

Povinnými subjekty je ve všech případech pouze stát. Co je pro nás důležité, restituce se netýkají obcí a krajů.