Ing. Jaromír Kohlíček, CSc.

  • KSČM
  • Ústecký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.12.2013 20:25:58 - henrieta

PROČ

Proč se pane inženýre jako člen třetí nejvíce volené strany neucházíte o zastoupení ve vládě?! Když vás lidé volili, tak asi chtěli, aby jste měli možnost něco změnit a ne se jen nečinně koukat, jak to zase půjde ke dnu!! Proč si KDU může dovolit klást podmínky, když jsou tady více volené strany?! Já jsem vás volil a jak k tomu přijdu?! Připadám si oklamaný! Předešlé volby jasně ukázaly vůli lidí!! Nikdo tomu nevěnuje pozornost!! Děkuji za odpověď a příjemné prožití svátků.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.12.2013 11:13:41 - Ing. Jaromír Kohlíček, CSc.
Děkuji za zajímavou otázku. Úvodem nutno poznamenat, že politická strana, která neusiluje o vládu je velmi podivné seskupení. KSČM jasně do této kategorie nepatří. Přiznám se, že se o účast ve vládě ucházíme a dokumentujeme to i svým poměrně jasným volebním programem a aktivním přístupem k volební kampani.

Koneckonců - po volbách do zastupitelstev krajů jsme se o účast na "vládě" ucházeli velmi úspěšně. V jednom případě (ve Zlíně) dokonce jsme součástí trojkoalice.

Samozřejmě pro takové jednání o možné účasti v koalici je nutné, aby partneři měli odpovídající zisk hlasů voličů, dostatečný průnik programů a aby byl ze strany potenciálních partnerů zájem o spolupráci. A to nikoliv jen platonický. Kde je vůle, tam se cesta najde. Problémem těchto voleb do PS je významný podíl protestních hlasů voličů. Hlasování pro subjekty, o jejichž programu je toho známo velmi málo je protestním hlasováním. Jsem přesvědčen, že našich 33 poslanců bude odvádět dobrou práci a že váš hlas není zahozený. Jinou otázkou je účast KDU - ČSL v koalici. Tuto otázku ale je vhodnější klást lídrům ČSSD a ANO. Jejich motivace je pro mne tak trochu záhadou.

Příjemné svátky a mnoho zdraví přeje

Jaromír Kohlíček