Olga Havlová

  • Úsvit
  • Jindřichov
  • zastupitelka města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.01.2014 11:33:51 - petr lexa

budoucnost VV

Skutečně si myslíte, že značka VV bude ještě někdy volitelná? Kolik máte vlastně aktuálně členů? A co je aktuálně s vaším expředsedou Bártou? Měla byste raději přejít do strany, za kterou nyní kopete. Přeci vevevrky jsou zdatní cestovatelé, viz Babák a spol.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.01.2014 17:26:22 - Olga Havlová
Váš dotaz má dvě části. Začnu tou druhou, abychom si ujasnili, za co kopu. Úsvit přímé demokracie není strana a zatím nemá stranickou strukturu a nemá tudíž o možnost přijímat  nové členy a pouze výkonnou radu, jejíž předsedou je Tomio Okamura. Do voleb stavělo kandidátky napříč politickým spektrem, a to ze slušných lidí, kteří neměli možnost se do politiky dostat. S VV  byla udělaná politická dohoda a za Věci veřejné jsem byla na kandidátku stranou nominována, a to jako členka VV. To však neznamená, že ve sněmovně za Úsvit nekopu. Jsem součástí poslaneckého klubu a hájím program hnutí Úsvitu, který není v rozporu s programem VV. Nemám v úmyslu přejít do žádné jiné strany a převlékat kabát.  Politická turistika není můj šálek kávy.

Druhá část otázky směřuje k samotné straně Věcí veřejných. Skutečně si myslím, že VV se jednou do politiky vrátí, protože idea VV je tak silná, že stále má místo na politické scéně, dokud se budou dít nešvary, kterým celý národ tiše přihlíží. Ostatní strany, přebírají naše myšlenky pouze před volbami, ale ve skutečnosti po volbách není vůle něco měnit. Jediné VV se nebály veřejně vystupovat proti zavedeným nešvarům a kmotrům a za to byly určeny k odstřelu.

Prošly třemi puči. Dva z venku. První s K. Kočí  za pomocí ODS  a druhým s. K.Peak. Obojí stranu silně poškodilo, mediálně zničilo. Na druhé straně slabí jedinci odešli a zdravé jádro všechno vydrželo.  Třetí puč se odehrál uvnitř strany, kdy poslanci, kteří se nedostali na kandidátky hnutí Úsvit, založili vlastní stranu a z VV odešli včetně Michala Babáka. Jejich představa, že členové VV půjdou s nimi do strany „Republika“ se podle jejich představ nenaplnila a ve VV zůstalo cca 800 členů. Věci veřejné nejsou jenom Vít Bárta, poznala jsem spoustu úžasných lidí, kteří dělají v komunální politice a zde mají hlavní úlohu, aby se republika úplně nerozkradla. Jsou i tací co pochopili, že program VV je třeba dál uvádět v život, že se k nám přidávají další nebojsové, kteří už nechtějí jen nečinně přihlížet a kritizovat. Je jen otázka času, kdy to lidé pochopí a, ocení, že jsme to nevzdali a nejdeme do politiky pro koryta. Pak nastane čas, a půjdou nás zase volit.

Lidé nejsou hloupí, jen ještě nedocenili možnosti médií, která nám často předkládají nepravdy, lži a zkreslené informace. Objektivně neinformovaly ani o tom, co se VV naopak povedlo. Dokud nebudeme žít v právním státě bez korupce a budeme mít za zády kmotry, tak VV mají na politické scéně stálé místo. Místo nezávidění hodné, ale potřebné.  Vít Bárta, jako zakladatel a poslední předseda strany, se stal nepohodlným už tím, že do tohoto boje šel a dokázal spojit lidi v celé republice, kteří dnes bojují za změny, které se přeje 99% národa. Na tuto skutečnost doplatil a dnes je stíhán za věci, které se stranou nemají nic společného a byly použity v pravou chvíli a pravý čas, zřejmě za účelem opět poškodit stranu před volbami. Sám Vít Bárta nesmí ke kauze nic sdělovat, a proto se rozhodl z vedení strany odstoupit a odejít i z politického života. Odcházel sice pod tlakem, ale s vědomím, že má v týmu dost bojovníků, kteří jsou schopni nejen dál stranu vést, ale dál prosazovat myšlenky, které už nikdo s jeho osobou nemůže oddělit. Jednou i jemu národ odpustí chyby, které udělal  jen proto, že nebyl politicky vyzrálý, ale nikdy své idee neopustil, jako většina politiků. Věci veřejné jsou stále tady a neumřely. Prošly pubertou a začínají dospívat. Kéž by dospěl i náš národ. Vždyť veverka je přece docela milá, neubližuje, jen se v nebezpečí brání.