doc. PhDr. Miroslav Grebeníček, CSc.

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.01.2014 21:33:51 - Votýpková Věra

Pane Grebeníčku

píši Vám jako důchodkyně chodím pracovat na 1 hod. denně,za 50,-Kč za hod. Já se Vás touto cestou chci zeptat kdy zrušíte či navrhnete zrušit 15 procentní daň pro důchodce a dále bylo slíbeno v letošním roce v létě,že bude důchod zvýšen a zatím se nic neděje. Dočetla jsem se až v roce 15. Můžete mi odepsat na mail j.votypka@email.cz,zatím mi nikdo nedal odpověď prosím tedy Vás jestli se zastanete důchodců VV

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.01.2014 13:24:15 - doc. PhDr. Miroslav Grebeníček, CSc.

Ve volebním programu KSČM pro současné volební období je obsažen mimo jiné návrh progresivního zdanění velkých příjmů, ale také návrh na znovuzavedení slev na daních u pracujících důchodců a postupné zvyšování minimální mzdy až na 14 000 Kč (na 50 % průměrné mzdy).  Porovnejte si to přímo na webu KSČM:
http://www.kscm.cz/volby-a-akce/volebni-program/praci-misto-socialnich-davek

Pokud jde o valorizaci důchodů, tedy jejich spravedlivé odpovídající zvyšování podle růstu životních nákladů, ale i ve vazbě na růst mezd a platů, KSČM a její poslanecký klub to prosazuje dlouhodobě. Nyní bude ale nejen na poslancích  zvolených za KSČM, o kterých nepochybuji, že podpoří vlastní programové závazky, ale především na nově formované koaliční vládě, jak se zachová k oprávněným nárokům důchodců. Bude možné poměřovat. Vláda koalice ODS a TOP 09 se k penzistům chovala velmi asociálně a arogantně, stejně jako na ostatní skupiny obyvatel, tak i na důchodce přesouvala náklady za svou vlastní ekonomickou negramotnost a za beztrestné tunely předražených veřejných zakázek a za daňové úniky a podvody klientelistických mafií. Jak se zachová nová vláda, zjistíme již brzy z jejího programového prohlášení a z jejích prvních kroků.