doc. PhDr. Miroslav Grebeníček, CSc.

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.01.2014 10:04:47 - marceli

Pane Grebeníčku,

proč neodpovíte paní Votýpkové ohledně pracujících důchodců? My, důchodci jsme Vaší straně dali ve volbách tisíce hlasů, proto bychom si zasloužili alespoň zastání, když už nic jiného.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.01.2014 13:59:41 - doc. PhDr. Miroslav Grebeníček, CSc.

Paní Votýpkové jsem odpověděl tak, jak si to žádala, tedy mailem. Pro Vás pro informaci k tomuto problému mohu uvést následující:

Ve volebním programu KSČM pro současné volební období je obsažen mimo jiné návrh progresivního zdanění velkých příjmů, ale také návrh na znovuzavedení slev na daních u pracujících důchodců a postupné zvyšování minimální mzdy až na 14 000 Kč (na 50 % průměrné mzdy).  Porovnejte si to přímo na webu KSČM:
http://www.kscm.cz/volby-a-akce/volebni-program/praci-misto-socialnich-davek

Pokud jde o valorizaci důchodů, tedy jejich spravedlivé odpovídající zvyšování podle růstu životních nákladů, ale i ve vazbě na růst mezd a platů, KSČM a její poslanecký klub to prosazuje dlouhodobě. Nyní bude ale nejen na poslancích  zvolených za KSČM, o kterých nepochybuji, že podpoří vlastní programové závazky, ale především na nově formované koaliční vládě, jak se zachová k oprávněným nárokům důchodců. Bude možné poměřovat. Vláda koalice ODS a TOP 09 se k penzistům chovala velmi asociálně a arogantně, stejně jako na ostatní skupiny obyvatel, tak i na důchodce přesouvala náklady za svou vlastní ekonomickou negramotnost a za beztrestné tunely předražených veřejných zakázek a za daňové úniky a podvody klientelistických mafií. Jak se zachová nová vláda, zjistíme již brzy z jejího programového prohlášení a z jejích prvních kroků.