Mgr. Marta Semelová

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.02.2014 12:58:52 - MichaelaW

Otázky kolem nezaměstanosti

Pokud o tom více uvažujete,moc cest jak čelit podivným zákonům kolem registrace,trvalého bydliště a dávek asi není.Je zajímavé,že tyto zákony nahrávají těm, kteří nechtějí platit svým zaměstnancům ani minimální mzdy, těm,kteří je za sociální dávky ubytovávají a těm,kteří jim berou zbytky movitého majetku.Prosím pokusíte se o nějaké i třeba drobné změny?Jsme plnoprávní občané této země a nevím proč máme být bezmocní v situacích,které jsme nezavinili a ve kterých nemáme jakékoli zákonné dovolání.Jsem v ID,manžel je nezaměstnaný,jsme oba alespoň z části vzdělaní,jsme ochotni pracovat a přesto je pro nás tento systém ničící.Je to tak staromódní chtít za práci i plat?Nechceme ani žít z dávek,ale je velice těžké najít práci s minimální mzdou.Žijeme s mého důchodu a manželových občasných brigád.Z důchodu platím nájem a jsou měsíce,kdy nemáme dost prostředků na jídlo.Jak v podobných situacích přežívají např rodiny s dětmi?Víte, že jsou ze sociálních důvodů často rozlučovány celé rodiny?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.03.2014 17:31:54 - Mgr. Marta Semelová

Dobrý den, máte pravdu, současný systém nedává lidem, kteří chtějí pracovat a slušně žít, žádné jistoty. Nezřídka se dostávají, naprosto nezaviněně, do začarovaného kruhu zadlužení a do spárů exekutorských firem. V České republice je přes 800 tisíc nezaměstnaných, více jak 30 tisíc bezdomovců, mnozí zaměstnanci nedostávají pravidelnou výplatu za odvedenou práci a stále více rodin se dostává pod hranici chudoby.

Současná vláda se musí zaměřit na tvorbu nových pracovních míst, slaďování potřeb pracovního trhu a vzdělávacího systému, podporu exportu, českých výrobců a zemědělců. Zároveň musí podporovat rodiny s dětmi, seniory a zdravotně postižené či znevýhodněné, kteří patří mezi chudobou nejohroženější skupiny obyvatel.