Mgr. Marta Semelová

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.02.2014 13:28:32 - MichaelaW

solidarita

Dobrý den

četla jsem Vaši odpověď na dotaz tykající se solidarity. Kde píšete, že se Nečasova Vláda snažila solidaritu mezi občany co nejvíce omezit...jen aby se občané nedomluvili. Nevede právě k tomu i nově odsouhlasený Občanský zákoník? Nesnažili se pravicoví politikové zahrnout občany kvantem nesrozumitelných zákonů, aby se občané přímo topili v trestních, exekučních a občanskoprávních sporech? Vztahy mezi občany se v několika posledních letech velice zhoršují ( alespoň podle mé zkušenosti) a je tu stále větší sociální nerovnost. Není z toho v jakákoli cesta ven? Lepší zákonnost? Menší nezaměstnanost? Menší korupce? Možná by nebylo od věci zkusit lidem vrátit větší důvěru v politiky a politiky. V čem byste viděla největší možnosti a v jaké časové perspektivě?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.03.2014 17:15:32 - Mgr. Marta Semelová

Dobrý den, občanský zákoník je podle mého názoru nekvalitně zpracovaný a povede k dalšímu chaosu v právním prostředí. Je nesrozumitelný pro občany i pro mnohé odborníky v legislativě. Proto jsme jako klub KSČM navrhovali jeho odložení, zjednodušení a úpravu ve prospěch občanů.

Pokud jde o vztahy mezi lidmi, k jejich zhoršování přispívá sociální nerovnost, rozevírající se nůžky mezi vysoko a nízkopříjmovými skupinami občanů, nezaměstnanost, krize ekonomická i morální.